В МЗС пояснили, чим замінять мінські домовленості
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС пояснили, чим замінять мінські домовленості

В МЗС пояснили, чим замінять мінські домовленості
Джерело:  rbc.ua

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив, що мінські домовленості можна замінити новою операцією, яка зовсім з ними не пов'язана. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

За його словами, відомство має "папку з варіантом номер два". Її можна використати у разі неефективності першого варіанту.

"Я вже багато разів говорив, що це може бути операція з підтримання миру. Мінським процесом вона взагалі не передбачена. І навіть коли її лідери обговорюють, виникає справедливе питання: так ми виходимо з мінських угод? Тобто я не сказав нічого "анти-мінського", навпаки, лідери давно вже обговорюють можливість змін, які передбачають можливість місії з підтримання миру", - пояснив Пристайко.

Дипломат зазначив, що у разі блокування цього плану, буде запропоновано третій. Наприклад, російська делегація прямо заблокує рішення Ради безпеки ООН про місію.

Усі сценарії демонстрували президенту України Володимиру Зеленському.

Як повідомляв ONLINE.UA, ватажки так званої "ДНР" одразу після заяви президента РФ Володимира Путіна звернулися до українського уряду. Окупаційні маріонетки наголосили, що Київ повинен продовжити чинність закону про особливий статус ОРДЛО, а не готувати новий.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?