Пристайко відповів, як "формулу Штайнмаєра" введуть у законодавство
Категорія
Політика
Дата публікації

Пристайко відповів, як "формулу Штайнмаєра" введуть у законодавство

Пристайко відповів, як "формулу Штайнмаєра" введуть у законодавство

Очільник МЗС України Вадим Пристайко відповів на питання про імплементацію так званої "формули Штайнмаєра" в українське законодавство. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

На думку дипломата, займатися цим повинні народні депутати. Найбільш реальний варіант - додавання положень "формули" у закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

"Ми готові зробити цей крок, увівши його в українське законодавство, і скоріше за все, це буде інтегровано в закон про особливий статус", - вважає Пристайко.

Втім, Верховна Рада не квапилася із введенням "формули" в чинний варіант закону про особливий статус ОРДЛО.

"Питання в тому, що ми не встигаємо до кінця року здійснити усі необхідні кроки для того, щоб цей закон запрацював в оновленій формулі. Якщо починати зараз змінювати цей закон, конкретно, як він має виглядати, яким чином буде закріплена ця формула, у нас просто фізично не вистачить часу до 31 грудня", - пояснив міністр.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Кремлі напередодні заявили, що проаналізують рішення президента Володимира Зеленського  змінити Конституцію України. Ці правки стосуються питання децентралізації. Російський уряд у цій ситуації виступив з попередженням.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?