Пристайко зізнався, хто вимагає від Зеленського домовитися з Путіним
Категорія
Політика
Дата публікації

Пристайко зізнався, хто вимагає від Зеленського домовитися з Путіним

Пристайко зізнався, хто вимагає від Зеленського домовитися з Путіним
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС України Вадим Пристайко заявив, що глава держави Володимир Зеленський намагається налагодити взаємодію з очільником Кремля Володимиром Путіним у відповідь на очікування українців та в інтересах України. Про це він повідомив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Кожний глава держави робить чесну спробу не те, щоб домовитися з Путіним, а знайти якусь можливість взаємодіяти, можливість так побудувати відносини, щоб не вмирали люди, щоб наша торгівля якщо не процвітала, то хоча б не вмирала. І я вважаю, що ми, українці, які дали шанс конкретній людині – Володимиру Зеленському – стати президентом і повести цю країну вперед, не тільки розраховуємо, а вимагаємо від нього, щоб він зробив цю спробу. Він її зараз робить, ми зараз це спостерігаємо", - наголосив український дипломат.

Пристайко зазначив, що Україна заради зустрічі лідерів "нормандської четвірки" виконала доволі болісні для суспільства умови.

"Давайте сядемо і спробуємо домовитися. Я вважаю, що без перебільшення, це критичний момент нашої історії", – сказав міністр.

Окрім того, Пристайко відверто зізнався, що не покладає великих надій на очікувану зустріч президентів України і Росії.

"Ми з вами – особливо ті, хто довго в цьому "бізнесі", як я, – усвідомлюємо, що навряд чи вдасться досягти якогось серйозного значного прогресу. Але, з другого боку, не спробувати ми не можемо перед народом", – сказав міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що колишній президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв запропонував президентам України і Росії провести зустріч тет-а-тет в Казахстані. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?