Притулок від апокаліпсису: названі найбезпечніші країни світу
Категорія
Світ
Дата публікації

Притулок від апокаліпсису: названі найбезпечніші країни світу

Притулок від апокаліпсису: названі найбезпечніші країни світу
Джерело:  online.ua

Група міжнародних експертів провела дослідження по вивченню територій, де є необхідні ресурси для того, щоб пережити глобальну пандемію. Як з'ясувалося, найбезпечнішими країнами світу, жителі якої зможуть вижити в разі катастроф, пов'язаних з біологічним тероризмом або появою стійких до антибіотиків бактерій, стали Австралія, Нова Зеландія і Ісландія. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Автори дослідження пояснили, що світ в майбутньому ризикує зіткнутися з невиліковною пандемією, врятуватися від якої можна не скрізь. За словами вчених, на планеті є всього кілька місць, де можна буде пережити катастрофу.

До такого висновку експерти дійшли, проаналізувавши кліматичні умови, природні та енергетичні ресурси різних країн світу, рівень життя в них та політичну стабільність. За підсумками дослідження вони склали список з 20 країн, які потенційно зможуть пережити глобальну катастрофу.

Найбезпечнішими країнами в списку названі Австралія, Нова Зеландія і Ісландія. Також високу ймовірність вижити, за даними фахівців, мають жителі Японії, Куби, Фіджі, Ямайки і Барбадосу.

"Острівні країни мають властивості, які можуть зробити їх притулками в разі катастрофічної глобальної пандемії, з яких може вирости нова цивілізація", - пояснили вчені.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що якщо кашмірський конфлікт між Пакистаном і Індією не вдасться врегулювати, то вже в 2025 році може виникнути ядерна війна, через яку загинуть мільйони людей. За прогнозом експертів, в разі цієї ядерної війни світ зануриться у тьму як мінімум на 10 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?