Притягнення Порошенка до кримінальної відповідальності: глава ГПУ зробив несподівану заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Притягнення Порошенка до кримінальної відповідальності: глава ГПУ зробив несподівану заяву

Притягнення Порошенка до кримінальної відповідальності: глава ГПУ зробив несподівану заяву
Джерело:  24 канал

Колишньому президенту України Петру Порошенко реально можуть пред'явити підозру і притягнути його до кримінальної відповідальності. ГПУ розслідує кілька епізодів, за участь в яких екс-главі Україні може загрожувати кримінальне покарання. Про це повідомив генпрокурор України Руслан Рябошапка в інтерв'ю "24 каналу", передає ONLINE.UA.

Глава ГПУ нагадав, що Порошенко фігурує в декількох справах, які розслідує ДБР. Але, за його словами, і у генпрокуратури є ряд епізодів можливих злочинів колишнього українського лідера, коли він перебував на посаді президента.

"Мені здається, що є ряд епізодів, за які він може бути притягнутий до кримінальної відповідальності. Але це не ті справи, про які говорив голова ДБР і один з тих, хто зараз атакує генеральну прокуратуру (Андрій Портнов - ред.). У нас є свої епізоди, які ми розслідуємо, вони, на нашу думку, дуже перспективні", - уточнив Рябошапка.

Слід зазначити, що раніше в ДБР повідомили, що поки не готують підозру Порошенку. У той же час в Бюро підтвердили, що п'ятий президент України фігурує в ряді кримінальних справ як свідок. Пізніше з'явилися чутки, що Порошенко готують підозру про зловживання владою в ГПУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Рябошапка розповів, коли Порошенку пред'являть підозру. Він зазначив, що генпрокуратура пред'явить підозру Петру Порошенко, коли буде зібрано доказову базу, що підтверджує вину колишнього президента України. Коли доказів буде достатньо, то ГПУ направить всі матеріали до Верховної Ради для зняття недоторканності з Порошенком, підкреслював Рябошапка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?