Про що я тільки думав - в ЄС спалахнув скандал через Україну та Лукашенко
Категорія
Світ
Дата публікації

Про що я тільки думав - в ЄС спалахнув скандал через Україну та Лукашенко

Про що я тільки думав - в ЄС спалахнув скандал через Україну та Лукашенко
Джерело:  online.ua

У Євросоюзі у вівторок, 15 вересня, виступили з новою критичною заявою в адресу частково визнаного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Під час виступу одіозного політика випадково назвали "нелегітимним президентом України". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на закордонні медіа.

З офіційною заявою виступив Жозеп Боррель — керівник зовнішньополітичної служби співдружності.

"Ми вважаємо вибори в Білорусі сфальсифікованими, тому розглядаємо Лукашенко як нелегітимного президента України", - оголосив дипломат.

Після невеличкої паузи з зали пролунали кілька заперечень.

"Звичайно, Білорусі. Безумовно, Білорусі, про що я тільки думав", - виправив Боррель сам себе.

Потім очільник дипломатичного напрямку ЄС продовжив виступ і додав, що Брюссель "засуджує затримання декількох тисяч протестувальників і застосування сили поліцією" по всій Білорусі.

Міністри закордонних справ країн-учасниць об'єднання зустрілися напередодні 14 вересня та погодилися вже найближчим часом ввести необхідні санкції — вони вдарять по представниках режиму, які відповідальні за насилля над людьми та фальсифікації.

У ЄС відзначили також плани "оцінити, сфери, в яких може бути заморожений діалог з Білоруссю". Повторні ж вибори можуть провести у республіці під наглядом місії ОБСЄ, яку фактично не допустили на голосування 9 серпня — вперше в історії країни.

Як повідомляв ONLINE.UA, нардепи Верховної Ради виступили зі спільною офіційною заявою щодо подій у Білорусі. Парламентарі не визнали результати виборів президента, які були сфальсифіковані та фактично оновили правління Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?