Пробачте йому - у Верховній Раді звернулися до білорусів з неочікуваною пропозицією
Категорія
Політика
Дата публікації

Пробачте йому - у Верховній Раді звернулися до білорусів з неочікуваною пропозицією

Пробачте йому - у Верховній Раді звернулися до білорусів з неочікуваною пропозицією
Джерело:  online.ua

Ситуація, яка наразі склалася в Білорусі, нікого не залишила байдужим. Офіційний Київ неодноразово озвучував свою позицію щодо цього питання - українська влада наголошувала, що підтримує рішення білорусів продовжувати мирні протести, а також критикує зухвалі дії команди чинного президента Олександра Лукашенка. Однак 17 серпня народний обранець владної партії "Слуга народу" Євгеній Шевченко виступив з новою неочікуваною заявою - він закликав білорусів пробачити Александру Лукашенку його "гріхи та злочини". Про це український політик написав на своїй Facebook-сторінці, передає ONLINE.UA.

"Рідні мої брати білоруси! Якщо ви не пробачите батьку його гріхи і злочини, ви потім ніколи не зможете пробачити собі цього, і не зможете повернути все назад", - озвучив свою думку народний обранець.

Він також нагадав про те, що "мир в суспільстві і державі тримається на прощення і любові". Що важливо розуміти, у у фракції "Слуга народу" є й відмінна позиція щодо подій у Білорусі. Депутат Богдан Яременко оприлюднив заяву групи 14 парламентарів з фракції, у якій вони називають вибори президента в Білорусі сфальсифікованими та застерігають Александра Лукашенка від жорстокого придушення протестів і звернення за допомогою до Росії. Сам білоруський лідер почав скржитися на те, що НАТО нарощує військову потужність і "лязкає гусеницями" біля кордону з Білоруссю.

Варто звернути увагу на те, що 17 серпня білоруський лідер Олександр Лукашенко виступив з новою резонансною заявою — політик зазначив, що готовий перерозподіляти владні повноваження в країні, однак винятково через конституційний процес, а не через вуличні акції. На його переконання, якщо ситуація і далі буде загострюватися, то можна очікувати "біди". Окрім того, чинний президент не забув нагадати й про те, що наразі ведеться робота над варіантами зміни конституції країни, які передбачають перерозподіл владних повноважень.

Як повідомляв ONLINE.UA, очільник Європейської ради Шарль Мішель вирішив скликати позачергову відеоконференцію лідерів держав ЄС для обговорення ситуації в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?