Продовження допінг-скандалу з Росією - ексголова IAAF зробив шокуюче зізнання
Категорія
Спорт
Дата публікації

Продовження допінг-скандалу з Росією - ексголова IAAF зробив шокуюче зізнання

Продовження допінг-скандалу з Росією - ексголова IAAF зробив шокуюче зізнання
Джерело:  online.ua

Допінг-скандал, пов'язаний з російськими атлетами, поновився з іншою потужністю. Колишній очільник Міжнародної федерації легкої атлетики (IAAF) Ламін Діак зізнався у свідомому приховуванні проб росіян. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Times.

Гучне зізнання пролунало на судовому засіданні. За словами колишнього посадовця, це зробили заради грошового "благополуччя". На його совісті — приховування 23 допінгових інцидентів перед Олімпіадою-2012 у Лондоні та московським чемпіонатом світу-2013.

"Фінансове благополуччя IAAF необхідно було зберегти, тому я пішов на компроміс", – оголосив сенегальський представник.

Діак пояснив, Росії допомогли зберегти імідж напередодні світових змагань з легкої атлетики. Окрім того, скандал міг вплинути на спонсорські контракти.

Сенегалець керував IAAF у період з 2009 до 2015 років. У листопаді 2015-го його заарештували. Наразі він отримав обвинувачення у відмиванні грошей, корупції — усе це на посаді голови міжнародної спортивної структури.

Слід зауважити, що у суді також залучили до процесу сина порушника — Папа Моссата Діак. Його підозрюють у корупційних схемах та відмиванні грошей. Інциденти пов'язані з Олімпіадою-2016 та 2020.

Нагадаємо, російських легкоатлетів суворо покарали — їм заборонили виступати на міжнародних змаганнях у наступні роки. Це означає, що збірної не буде на перенесеній Олімпіаді у Токіо.

Як повідомляв ONLINE.UA, Росія отримала нові жорсткі умови, без виконання яких її спортсменів не допустять до міжнародних змагань навіть під нейтральним прапором. За словами гендиректора РУСАДА Юрія Гануса, Москві необхідно сплатити серйозний штраф, щоб захистити легкоатлетів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?