"Прогрес можливий!": у Меркель дали оптимістичний прогноз по Донбасу
Категорія
Світ
Дата публікації

"Прогрес можливий!": у Меркель дали оптимістичний прогноз по Донбасу

"Прогрес можливий!": у Меркель дали оптимістичний прогноз по Донбасу
Джерело:  online.ua

Глава МВС Німеччини Гайко Маас на зустрічі з російським колегою Сергієм Лавровим заявив, що прогрес у вирішенні конфлікту в Україні можливий, але для цього потрібні конструктивні зусилля Росії, передає ONLINE.UA з посиланням на німецьке МЗС.

"Що стосується України, то недавно ми побачили багатообіцяючі сигнали, такі як розведення військ в Станиці Луганській. Це показує нам: прогрес можливий! Тепер нам потрібен конструктивний внесок - особливо з боку Росії", - каже Маас.

Дипломати провели зустріч на полях німецько-російського форуму "Петербурзький діалог", який 18 липня проходив недалеко від Бонна. Це їх перша зустріч на форумі з часів початку війни в Україні.

Міністри також детально обговорювали двосторонні відносини, ситуацію навколо Ірану і договір про ліквідацію ракет середньої та меншої дальності.

"Ще одна важлива проблема - роззброєння. Німеччина зобов'язується всіма можливими способами продовжити такі інструменти роззброєння, як договір про РСМД. Ми не хочемо чергової гонки озброєнь", - зазначив Маас.

Як повідомляє ONLINE.UA, раніше представниця зовнішньополітичного комітету Бундестагу від фракції "Вільна демократична партія" Рената Альт винесла на експертні слухання проект резолюції, якими альтернативними заходами можна було б врегулювати ситуацію на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?