Прокинулись: Росія зажадала провести переговори з Україною щодо газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Прокинулись: Росія зажадала провести переговори з Україною щодо газу

Прокинулись: Росія зажадала провести переговори з Україною щодо газу
Джерело:  online.ua

Влада РФ готова взяти участь у переговорах з Україною та Єврокомісією для обговорення газового питання. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на російську агенцію Інтерфакс.

За словами кремлівського міністра енергетики Олександра Новака, зустріч можна організувати у вересні.

"Ми готові зустрічатися у першій половині вересня. Просто в нас теж є певний графік, моніторинговий комітет в Абу-Дабі та інші заходи. Потрібно вибрати час, щоб у всіх була одномоментна можливість для зустрічі", - пояснив посадовець.

Слід нагадати, що у газових переговорах за часів президентства Петра Порошенка брав участь голова МЗС України Павло Клімкін. Команда чинного лідера Володимира Зеленського неодноразово заявляла, що таким процесом повинен займатися профільна людина - міністр енергетики.

Як повідомляв ONLINE.UA, стало відомо про підготовку підписання нової угоди стосовно газового імпорту в Україну. Йдеться про документ між Сполученими Штатами, Польщею та Україною. Американський газ буде транспортуватися через польську територію та прямувати у наші сховища. Підписання планується у Варшаві під час урочистих заходів з нагоди річниці початку Другої світової війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?