Прокуратура Чорногорії розповіла про страшні плани росіян в країні
Категорія
Світ
Дата публікації

Прокуратура Чорногорії розповіла про страшні плани росіян в країні

Прокуратура Чорногорії розповіла про страшні плани росіян в країні
Джерело:  online.ua

У прокуратурі Чорногорії повідомили, що група націоналістів з Росії планувала вбивство прем'єр-міністра Чорногорії Міло Джукановича в день парламентських виборів в країні 16 жовтня.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


За словами прокурора Мілівоя Катніча, організатори замаху вирішили, що «влада в Чорногорії не зміниться шляхом виборів, тому це потрібно зробити силою».


Метою зміни влади, за його словами, було привести до влади одну з опозиційних партій і не допустити вступу країни в НАТО.


Прокурор розповів, що в змові брали участь громадяни Росії, Сербії та Чорногорії. Замах було заплановано о 23:00 16 жовтня, планувалося, що вбивство здійснить снайпер.


Читайте також:  Майбутня країна НАТО звинуватила Росію в диверсії


Відзначимо, 16 жовтня в Чорногорії пройшли парламентські вибори. Більшість отримала правляча Демократична партія соціалістів на чолі з прем'єр-міністром Міло Джукановичем. Опозиція зажадала скасувати результати через повідомлення про підготовку терактів.


27 жовтня сербське видання Danas з посиланням на джерела заявило, що з Сербії була депортована група російських громадян, підозрюваних в причетності до підготовки терактів в Чорногорії.


Прем'єр-міністр Сербії заявив, що були виявлені ще кілька груп, які «діяли в координації з іноземцями».


Як повідомляв ONLINE.UA,  безпрецедентний скандал розігрався між Росією і Сербією через депортацію з балканської країни відразу декількох російських громадян "за участь в підготовці терористичних акцій в Чорногорії".


Нагадаємо, український політтехнолог Тарас Березовець заявив, що Служба безпеки України провела унікальну операцію і допомогла зламати плани президента РФ Володимира Путіна і російських спецслужб, які намагалися влаштувати державний переворот в Чорногорії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?