Прокуратура відкрила справу за заявою Саакашвілі: що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Прокуратура відкрила справу за заявою Саакашвілі: що відомо

Прокуратура відкрила справу за заявою Саакашвілі: що відомо
Джерело:  online.ua

Експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі звернувся до правоохоронних органів, заявивши про своє незаконне вивезення з України у лютому 2018 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook-представництво Головної військової прокуратури.

За офіційними даними, ГВП розпочала кримінальне провадження відповідно до заяви.

"Заява про викрадення і насильницькі дії щодо Саакашвілі та незаконного його переміщення через державний кордон України до Польщі 18 лютого 2018 року", - пояснили правоохоронці.

Нагадаємо, до нещодавнього часу Саакашвілі було заборонено повертатися на територію України через нібито незаконний перетин кордону. Постанова діяла до 13 лютого 2021 року.

За часів президентства Петра Порошенка колишній грузинський президент встиг попрацювати очільником Одеської ОДА. Втім, його звільнили невдовзі. Саакашвілі з того періоду неодноразово критикував політику чинної тоді влади.

Як повідомляв ONLINE.UA, пізніше, після виборів, грузинський політик повернувся та отримав український паспорт. За словами генпрокурора Руслана Рябошапки, він присутній у країні як вільна людина, проти якої немає жодних звинувачень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?