Пропагандисти додали у російські підручники з історії розділ про війну проти України
Категорія
Світ
Дата публікації

Пропагандисти додали у російські підручники з історії розділ про війну проти України

Пропагандисти додали у російські підручники з історії розділ про війну проти України
Джерело:  online.ua

Кремлівські пропагандисти вже додали у російські підручники з історії розділ про розв'язану Кремлем злочинну війну проти України, яким з нового навчального року планують промивати мізки російським школярам.

Джерело:  Медуза

Що відомо про кремлівську пропаганду стосовно війни проти України у підручниках з історії 

Журналісти видання зазначають, що у нових підручниках з історії для 10-11 класів вже міститься розділ про розв'язану Кремлем війну проти України, що повторює ключові тези кремлівських пропагандистів.

Фотографії "підручника" надіслав вчитель з Архангельська до Telegram-каналу Sota.

Зокрема, російським школярам нав'язиватимуть брехню про те, що нібито західні країни використали Україну для нападу на Росію.

Яку кремлівську брехню додали у новітні російські підручники з історії

Авторами нового підручника виступили депутат Держдуми РФ від партії Єдина Росія В'ячеслав Ніконов та радник директора ФСО Сергій Девятов.

Вони цинічно написали, що введенні Заходом санкцїі мали знищити російську економіку, а західні країни нібито планували змусити Україну воювати до останнього.

При цьому, росіяни нібито згуртувались навколо підтримки власних зброїних сил, а рейтинг кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна досяг міфічних 80%.

Водночас видання «Підйом» із посиланням на видавництво «Русское слово» пише, що новий підручник не буде обов'язковим.

Підручник є у федеральному переліку, і може використовуватись у школах. Яких і наскільки масово, ми сказати не можемо. Повідомлення про його обов'язкове використання — неправда, - заявляють журналісти видання.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?