Покоління Z. Як Путін перетворював росіян на прихильників культу смерті
Категорія
Культура
Дата публікації

Покоління Z. Як Путін перетворював росіян на прихильників культу смерті

Покоління Z. Як Путін перетворював росіян на прихильників культу смерті
Джерело:  online.ua

Нова книга Іена Гарнера, яка отримала символічну назву "Покоління Z: Серце російської фашистської молоді", стали блискавичною реакцією не лише на російсько-українську війну, а й спробою проаналізувати, як диктатору Володимиру Путіну вдалося перетворити свою країну на так званий "зомбіленд", у якому немає місця правді та моральним цінностям.

Джерело:  The Times and The Sunday Times 

Що важливо знати про книгу Гарнера "Покоління Z

Довгоочікувана новинка від Іена Гарнера з'явиться на європейський книжкових полицях уже 4 травня 2023 року, у США — 1 липня.

Автору книги у різні періоди свого життя вдалося побувати по обидва боки російськомовної системи освіти: спочатку він був студентом у Санкт-Петербурзі, а потім працюючи вчителем та навчав російських школярів.

Саме тому Іен Гарнер справді знає вкрай багато про молоде покоління росіян та їхній спосіб мислення.

Обкладинка книги Іена Гарнера "Покоління Z: Серце російської фашистської молоді" (фото - скриншот)

Нова робота письменника — є чітким звинуваченням режиму Путіна у тому, що він сформував нове покоління росіян як протофашистських прихильників культу смерті.

Гарнер пише різко та яскраво, коли він розповідає про еволюцію режиму Путіна, описує різноманітні програми, які передували вторгненню в Україну та були спрямовані на створення лояльних, націоналістичних та ідеологічно налаштованих молодих росіян.

Окрім того, автор вказує на цілі режиму, який намагається деконструювати старі істини та ідентичності, а також замінити їх "іншими архітектурами реальності", в яких війну, мовляв, можна вести в ім’я миру, а загарбник перетворюється на "жертву".

Заручники чи співучасники. Як Путіну вдалося так легко зомбувати мільйони людей

На переконання Іена Гарнера, російська пропаганда працює дійсно ефективно, оскільки вміє вправно користуватися такими інструментами впливу на свідомість як соцмережі та попкультура.

Юним та дорослим росіянам нав'язали думку про те, що війна необхідна, оскільки є "проявом патріотизму та любові до власної країни".

Про це в країні-агресорці безперестанку говорять відомі блогери та інші лідери думок.

Автор книги розповідає історії людей, які застрягли у віртуальній реальності та відмовляють помічати те, що відбувається насправді.

Попри увесь невгамовний націоналістичний екстаз, Гарнер нагадує про те, що на початку війни опитування громадської думки вказували, що лише незначна меншість молодих людей підтримувала ідею конфлікту з Україною.

Тоді як за лічені місяці Путіну вдалося переконати абсолютну більшість російської молоді у тому, що війна проти України потрібна й що вони повинні йти вмирати на полі бою за його абсурдні політичні амбіції?

Фото — відкриті джерела

Скільки молодих росіян, які репостили провоєнні меми "Z", дійсно це мають на увазі?

І хто ж такі насправді представники покоління "Z" — співучасники агресії чи заручники режиму Путіна?

Відповіді на всі ці запитання можна знайти у новій книзі Іена Гарнера.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?