Пропоную парі - посол України потужно приборкав путінського лобіста в Німеччині
Категорія
Політика
Дата публікації

Пропоную парі - посол України потужно приборкав путінського лобіста в Німеччині

Пропоную парі - посол України потужно приборкав путінського лобіста в Німеччині
Джерело:  Укрінформ

Скандальні заклики колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера, головного путінського лобіста в цій країні, зняти санкції з Росії в черговий раз підтверджують, що ці санкції працюють і б'ють в саме серце по і без того слабкої російської економіки, а значить і політичного керівництва. Таким чином на обурливe заяву Шредера відреагував посол України в ФРН Андрій Мельник. Дипломат запропонував 76-річному скандальному політику парі, що Крим повернеться в Україну ще за його життя, не дивлячись на те, що Шредер впевнений, що ні Путін, ні інший російський президент ніколи не повернуть Києву український півострів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Чим голосніше пан Шредер і інші лобісти мілітаристської Москви на кожному розі кричать про те, що введені проти Росії санкції є нібито «безглуздими», тим очевиднішим стає для німецької громадськості той незаперечний факт, що санкції ЄС і США прекрасно працюють і дуже боляче б б'ють в саме серце і без того слабкої російської економіки, а значить і політичного керівництва", - заявив Мельник, коментуючи скандальні заклики Шредера.

Дипломат вважає, що такі заяви і заклики ні що інше, як "крик відчаю" Шредера, який продовжує шукати спроби допомогти Путіну домогтися скасування санкцій. Але, незважаючи на всі зусилля колишнього канцлера Німеччини, який, як нагадав Мельник, є керівником ради директорів державної компанії "Роснефть" і головою ради акціонерів "Nord Stream AG", і отримує "незначне" винагороду за свої цинічні послуги з вибілювання кривавої війни Росії проти України, йому не вдасться пробити глуху стіну потужної солідарності Федерального уряду Німеччини і всього німецького суспільства по незламній підтримці України.

Посол подякував офіційному Берліну і всім європейським иа американським партнерам за міцне дружнє плече, яке вони підставляють Україні протягом останніх 6 важких років. Він запевнив, що українці це дуже цінують.

У відповідь на заяву Шредера про те, що Крим ніколи не повернеться до складу України, Мельник запропонував йому парі.

"А що стосується безсоромної тези пана Шредера про те, що жоден російський президент ніколи не віддасть Україні Крим, то хотілося б оголосити цьому 76-річному експолітику і топ-лобістові Кремля своєрідне парі: ще при його житті Крим неодмінно повернеться в лоно матері-України. Це так само очевидно, як і те, що сонце встає на Сході і сідає на Заході ", - підкреслив посол.

Нагадаємо, раніше Шредер назвав санкції проти Росії "безглуздими" і закликав Німеччину і ЄС скасувати їх. Шредер вважає, що санкції ніколи не зможуть до чого-небудь примусити Путіна. Шредер додав, що потрібно повірити в реальність того, що Крим ніхто і ніколи не поверне Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що посол України в Німеччині Андрій Мельник відмовився брати участь в церемонії завершення Другої світової війни в Берліні 2 травня спільно з представниками Росії. Він заявив, що навіть в найстрашнішому кошмарі не може уявити собі покладання вінків поруч з представником країни-окупанта, яка вже більше шести років цинічно веде кровопролитну війну в Україні. Мельник дорікнув Берлін в тому, що під час запрошення посла Росії німецька влада забули про ці тривожні факти, хоча Київ чекає від них більше чуйності і співпереживання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?