Прорив дамби під Красноярськом: з'явилися нові подробиці і моторошне відео наслідків
Категорія
Світ
Дата публікації

Прорив дамби під Красноярськом: з'явилися нові подробиці і моторошне відео наслідків

Прорив дамби під Красноярськом: з'явилися нові подробиці і моторошне відео наслідків
Джерело:  online.ua

В результаті прориву дамби на річці Сейба в Красноярському краї РФ загинуло 15 людей. Доля ще шістьох людей невідома - семеро осіб, які раніше вважалися зниклими, знайдені живими. У мережі з'явилося відео жахливих наслідків надзвичайної ситуації, яка сталася на золотодобувній копальні, передає ONLINE.UA.

Співробітник ділянки, на якій прорвала дамбу, розповів, що такі аварії бували там раніше, і не один раз.

"Дамби там взагалі чотири. Прорвало саму верхню, відповідно, можна уявити, що далі може бути. Дамби були давно, вже більше трьох років. У цьому місяці їх піднімали чотирма бульдозерами. Дивно, що одна з них прорвала. Кожна дамба тримає невелике озеро - відпрацьовані затоплені ділянки. Висота дамб - 10 метрів. Захисні споруди зроблені з грунту. Змиті водою гуртожитки побудували в найкоротші терміни - за два тижні. Цим все сказано", - розповідають працівники копальні.

Очевидці події вважають, що під час прориву дамби люди спали і відразу не зрозуміли, що відбувається. Тому вони виявилися безпорадними в ситуації.

На опублікованому в мережі відео видно, що низина між порослими лісом пагорбами заповнена брудною коричневою водою, а над зоною, що постраждала від потопу, піднімається чорний дим. Внизу видніються будівельні вагончики, в яких жили робітники золотодобувної копальні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МНС Краснодарського краю уточнили, що прорив технологічної дамби на золотодобувному руднику на річці Сейба в Красноярському краї, за попередніми даними стався через рясні опади в регіоні. При цьому голова регіонального уряду Юрій Лапшин підкреслював, що дамба була побудована з "порушенням всіх мислимих і немислимих норм", а в Ростехнагляді заявили, що дана дамба взагалі не була зареєстрована.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?