Прорив дамби під Красноярськом: з'явилися нові подробиці і моторошне відео наслідків
Категорія
Світ
Дата публікації

Прорив дамби під Красноярськом: з'явилися нові подробиці і моторошне відео наслідків

Прорив дамби під Красноярськом: з'явилися нові подробиці і моторошне відео наслідків
Джерело:  online.ua

МНС РФ продовжує рятувальну операцію в Красноярському краї, де напередодні стався смертельний прорив дамби на золотодобувній артілі "Сісім", в результаті якого загинули 15 людей. На даний момент відомо, що зниклими безвісти вважаються шестеро людей. Також з'явилася інформація, що через прорив дамби міг статися витік ртуті. Російські рятувальники опублікували нове страхітливе відео з місця події, на якому видно страшні наслідки удару чотириметрової хвилі, передає ONLINE.UA.

Повідомляється, що рятувальники МНС за добу з моменту прориву дамби в Красноярському краї обстежили дев'ять кілометрів русла річки. Також кінологи прочесали дві тисячі квадратних метрів території. Сьогодні, 20 жовтня, планується почати розбір завалів на видаленні понад 1000 метрів із застосуванням інженерної техніки, також рятувальники на плавзасобах продовжать обстеження берегової лінії.

РосЗМІ повідомляють, що після обвалення дамби в Красноярському краї, де загинули 15 золотошукачів, міг статися витік ртуті, яку використовували при видобутку золота. Ця ртуть може потрапити в річку Єнісей. Якими можуть бути масштаби витоку, не уточнюється.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що голова регіонального уряду Красноярського краю Юрій Лапшин заявив, що розрушена дамба була побудована з "порушенням всіх мислимих і немислимих норм". При цьому в Ростехнагляді підкреслили, що дана дамба взагалі не була зареєстрована.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?