Проросійський політик Тіні Кокс очолив ПАРЄ
Категорія
Політика
Дата публікації

Проросійський політик Тіні Кокс очолив ПАРЄ

Проросійський політик Тіні Кокс очолив ПАРЄ
Джерело:  online.ua

Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи обрали депутата від Нідерландів Тіні Кокса, він ініціював зняття санкцій з Росії у 2019 році.

Джерело: засідання ПАРЄ

ПАРЄ очолив проросійський парламентар

За нідерландського політика Кокса віддали голоси 164 делегати.

Керівниця постійної делегації Верховної Ради Марія Мезенцева, яка була висунута альтернативним кандидатом, отримала 80 голосів.

Тіні Кокс – парламентар з Нідерландів, лідер групи крайніх лівих, куди входять європейські комуністи.

У 2019 році Кокс був автором доповідей про зняття санкцій з російської делегації в Асамблеї, завдяки чому російська делегація повернулась до ПАРЄ у 2019 році.

Тоді Парламентська асамблея Ради Європи відхилила пропозицію представників України та держав-партнерів про обмеження повноважень російської делегації.

Раніше ПАРЄ вже дозволила працювати російським депутатам, які голосували за анексію Криму.

В Асамблеї сформовано і діють п’ять політичних груп: Європейська народна партія; Соціалісти, демократи та зелені; Європейські консерватори; Альянс європейських ліберал-демократів; Об’єднані європейські ліві. Кожні два роки делегати обирають президента з однієї із цих груп.

Україна оскаржує повноваження представників Росії у ПАРЄ

Також на сьогоднішньому засіданні Парламентської асамблеї ради Європи українська делегація оскаржує повноваження росіян у ПАРЄ через вибори в Криму. Про це повідомила членкиня делегації, народна депутатка "Слуги народу" Євгенія Кравчук.

Це оскарження є одним з головних наших завдань на січневій сесії, адже дозволяти агресорові почуватися комфортно на міжнародних майданчиках ми точно не будемо. Я виступила з оскарженням з підстав процедури, адже російський парламент сформовано за результатами виборів, що включають голоси з незаконно окупованої території Криму, – зазначила вона.

Це рішення можуть поставити на голосування у середу.

Також повноваження Росії в ПАРЄ оскаржує Латвія.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?