Просто аморально: в США спалахнув новий скандал через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Просто аморально: в США спалахнув новий скандал через Україну

Просто аморально: в США спалахнув новий скандал через Україну
Джерело:  online.ua

Відома американська дипломатка та колишня пані посол США в Україні Марі Йованович озвучила гучні звинувачення владі Штатів. Вона наголосила, що офіційний Вашингтон використовує "аморальну" зовнішню політику, яка "поміняла довіру на погрози, страх і безлад". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на The Guardian.

Варто звернути увагу на те, що Йованович декілька тижнів тому пішла з американської дипломатичної служби, а напередодні отримала нагороду за дипломатію в Джорджтаунському університеті.

"Ми повинні бути принциповими, послідовними і такими, кому довіряють. Грубість, аморальна зовнішня політика, заснована на припущеннях, яка замінює довіру на погрози і страх, не може працювати протягом тривалого часу", - наголосила дипломатка.

На її думку, управління зовнішньою політикою командою Дональда Трампа може спровокувати відчуження союзників.

"У якийсь момент колись немислиме стане неминучим - наші союзники, які мають стільки ж прав діяти у своїх власних інтересах, скільки і ми, будуть шукати більш надійних партнерів, чиї інтереси можуть не збігатися з нашими", - додала Йованович.

Окрім того, вона зазначила, що Державний департамент "в біді", додавши, що його керівництву не вистачає "політичного бачення" і "моральної ясності".

Варто нагадати, що Йованович була відсторонена американським лідером від посади в Києві в травні минулого року, коли президент США і його партнери тиснули на український уряд з метою початку розслідування щодо Байдена.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент детально розказав про "кампанію брехні" проти пані посла Марі Йованович.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?