Просто карлик. Боррель публічно принизив Путіна та Росію
Категорія
Політика
Дата публікації

Просто карлик. Боррель публічно принизив Путіна та Росію

Просто карлик. Боррель публічно принизив Путіна та Росію
Джерело:  online.ua

На переконання шефа європейської дипломатії Жозепа Борреля, Росія не зможе досягти успіху у війні проти України та не має такої ваги у світі, як Китай. Окрім того, він назвав країну-агресорку "карликом" та "бензоколонкою з атомною бомбою".

Джерело:  El Pais

Боррель вказав на помилки Путіна

Європейський дипломат звернув увагу міжнародної спільноти на те, що очільник Кремля Володимир Путін, коли вирішивши розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, "майже в усьому помилявся" – зокрема в здатності контролювати країни Євросоюзу через енергетичну залежність.

Путін збирається пожертвувати своїм народом і своєю армією заради свого особистого й політичного виживання, і саме тому так важко вести переговори про мир, - пояснив Жозеп Боррель.

У ЄС оцінили роль Китаю у завершенні російсько-української війни

Шеф європейської дипломатії відверто зізнається, що позитивно ставиться до останніх офіційних перемовин щодо української "формули миру" в Саудівській Аравії, оскільки їхнім учасником став Китай.

Хоча Китай ніколи не скаже прямо, що він зменшує свою підтримку Росії або сприяє її явній поразці. Пекін зовсім не влаштовує нинішня ситуація. Щонайменше – згадками про ядерну зброю, - зазначив Жозеп Боррель.

На переконання європейського дипломата, неможливо порівнювати вплив Китаю та Росії на міжнародній арені.

Перш за все, Китай – це не Росія. Китай – реальний геополітичний актор, тоді як Росія – просто економічний карлик, як бензоколонка, власник якої має атомну бомбу, – наголосив Жозеп Боррель, перефразувавши відомий вираз покійного американського сенатора Джона Маккейна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?