Яке рішення Путіна може спровокувати бунт офіцерів — прогноз політолога
Категорія
Політика
Дата публікації

Яке рішення Путіна може спровокувати бунт офіцерів — прогноз політолога

Яке рішення Путіна може спровокувати бунт офіцерів — прогноз політолога
Джерело:  online.ua

Російський політолог Аббас Галлямов звертає увагу на те, що російський диктатор Володимир Путін блискавично та безповоротно втрачає свій авторитет серед так званих "еліт", військових та просто населення. На думку експерта, якщо очільник Кремля припуститься однієї помилки, ми зможемо побачити бунт серед офіцерів у Росії. За його словами, йдеться про покарання, які президент РФ може запровадити "за погану службу".

Джерело: "24 Канал"

Путін не знає, що йому робити

Аббас Галлямов наголошує, що очільник Кремля чудово усвідомлює, що програє у війні з Україною і йому вкрай важливо підвищувати ефективність своєї армії.

Не можна забувати про те, що диктатор має дуже кепський авторитет, а тому погрожувати чи "пресувати" їх не може.

Подібні кроки можуть стати причиною масштабного сплеску обурення.

В Росії прийнято вважати, що військові не беруть участі в політиці. Хоча в історії було декілька таких прикладів: це і бунти, і декабристи. Теоретично вони можуть піднятися, – нагадав Аббас Галлямов.

На переконання політолога, станом на сьогодні Володимир Путін опинився на роздоріжжі.

З одного боку йому не вигідно зайвий раз "гнівити" військових. З іншого – треба щось робити з їхньою роботою.

Він опинився затиснутим в лещатах обставин і обирає між поганим і геть поганим, – пояснює експерт.

Британські розвідники дізналися, що Путін готується до нового бунту

Міноборони Великої Британії звертає увагу на те, що станом на сьогодні чисельність підрозділів Росгвардії було збільшено до 200 тис осіб.

Не можна також не звернути увагу на те, що Росгвардія була створена в її сучасному вигляді у 2016 році і очолюється колишнім охоронцем Путіна Віктором Золотовим.

Рішення про посилення сил послідувало за невдалим заколотом "Вагнера" у червні 2023 року.

Оскільки раніше Золотов пропонував, щоб важка техніка включала артилерію та бойові гелікоптери, цей крок свідчить про те, що Кремль подвоює ставки на виділення ресурсів Росгвардії як однієї з ключових організацій із забезпечення безпеки режиму.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?