Просто неможливо - експерт зробив важливе попередження українській владі
Категорія
Україна
Дата публікації

Просто неможливо - експерт зробив важливе попередження українській владі

Просто неможливо - експерт зробив важливе попередження українській владі
Джерело:  24 канал

Нещодавно експрезидент та очільник партії "ЄС" Петро Порошенко поділився з українцями несподіваною новиною — політик заявив, що проти нього порушили справу через "розпалювання релігійної ворожнечі", бо Україна отримала Томос. Дане рішення української влади уже жорстко розкритикувала Православна церква України. Окрім того, з гнівними попередженнями вже почали виступати деякі авторитетні фахівці. Так, старший науковий співробітник інституту держави і права Микола Сірий звернув увагу на те, що відродження української церкви, отримання Томосу – це соціальна та історична подія, яка немає нічого спільного зі сферою кримінальної юстиції. Експерт нагадав про те, що ця подія відбувалася відкрито, за нею спостерігав весь світ, брала участь велика кількість високодостойних людей, тому говорити про якусь кримінальну складову просто неможливо. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Сірий наголосив, що цю подію обговорюють не тільки, тому що хтось написав заяву до правоохоронних органів.

"Насправді в країні маємо серйозну проблему вже не перший рік – порушення кримінальних справ автоматично за будь-якою заявою. Це ненормальна ситуація, коли країна живе в режимі, де будь-яка особа будь-яку заяву може написати і держава повинна розпочинати кримінальне розслідування. Хочу сказати, що у світовій практиці немає такого обов’язку. В сучасних та демократичних державах не будуть розслідувати будь-які заяви, які направлені до правоохоронних органів", - заявив Микола Сірий.

Окрім того, він наголосив, що обов’язково правоохоронний орган має провести перевірку цієї заяви, з’ясувати, чи є взагалі розмова про якісь кримінальні обставини. Якщо замало думки правоохоронного органу, має бути перевірка судом. За словами фахівця, це ненормальна ситуація, коли 7 місяців десь лежить безглузда кримінальна справа.

Як повідомляв ONLINE.UA, глава ОГП  Ірина Венедіктова неочікувано назвала 3 кримінальних провадження  проти експрезидента та лідера "Європейської солідарності" Петра Порошенка, які закрили через відсутність складу злочину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?