Просто неможливо - Україна рознесла вщент плани Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Просто неможливо - Україна рознесла вщент плани Путіна

Просто неможливо - Україна рознесла вщент плани Путіна

Народний обранець від "Європейської солідарності" Мустафа Джемілєв озвучив безкомпромісну вимогу Кремлю - він наголосив, що Україна відновить водопостачання до анексованого Криму, якщо команда очільника Кремля Володимира Путіна визнає півострів тимчасово окупованою територією. За словами лідера кримських татар, окупаційна влада неправильно використовує водні ресурси. Мустафа Джемілєв також звернув увагу на те, що наразі подавати воду до Криму просто неможливо, оскільки наша країна не може контролювати її розподіл. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на  Obozrevatel TV.

"Жили ж споконвіку до 1961 року без Північно-Кримського каналу. Просто росіянам зараз потрібно обмежити свої потреби. Насамперед прибрати свої бази, не будувати житло для нових переселенців з Росії", - підкреслив кримський політик.

На переконання Джемілєва, тиск Кремля на офіційний Київ не дасть жодного результату. Оскільки, щоб не казали росіяни, український парламент ухвалюватиме власні рішення. Аналогічна ситуація була із електроенергією.

"Електроенергії для населення там ніколи не бракувало. Але вони ж діють винятково по-російськи – насамперед військові бази, адміністративні будівлі, освітлення портретів Путіна, а якщо що залишиться – дістається населенню", – додав народний обранець.

За його словами, є інформація, що колишній представник президента в АР Крим Борис Бабін говорив, що команда Путіна виділяє близько 2 мільярдів доларів на підкуп різних політиків в Україні для того, щоб вони лобіювали питання відновлення поставок води в Крим.

"Відновити воду та електрику можливо тоді, коли буде укладено договір, що постачання відбувається на тимчасову окуповану Росією територію. Вже згодом варто говорити про ціни. Одразу після цього треба створити міжнародну платформу, на якій розглядатимуть питання повернення Криму до України", - поділився своєю думкою Мустафа Джемілєв.

Як повідомляв ONLINE.UA, в Криму заявили, що з 7 вересня в окупованому Сімферополі, Бахчисараї та Сімферопольському районах через посуху і обміління водоймищ почався третій, найжорсткіший, етап обмежень подачі води.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?