Просто нікчемно - Україна рознесла вщент нове цинічне рішення РФ
Категорія
Політика
Дата публікації

Просто нікчемно - Україна рознесла вщент нове цинічне рішення РФ

Просто нікчемно - Україна рознесла вщент нове цинічне рішення РФ
Джерело:  online.ua

Українська влада виступила з гучною заявою - вона наголосила, що вважає нікчемною спробу офіційної Москви у своїй позиції щодо Договору з відкритого неба легалізувати анексію Криму. В Міністерстві закордонних справ зазначили, що спроби Росії задекларувати у рамках Договору з відкритого неба так званий "російський статус" частини суверенної території України у межах Автономної Республіки Крим та м.Севастополь мають відверто провокаційний характер і спрямовані на підрив цього Договору та встановленого ним режиму відкритого неба. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС.

Окрім того, у відомстві звернули увагу на те, що Росія прагне маніпулювати положеннями договору з відкритого неба, що ставить під сумнів договороздатність РФ. Також в МЗС наголосили, що поведінка Росії свідчить про продовження свідомого курсу "на умисне погіршення клімату довіри, безпеки та передбачуваності у регіоні ОБСЄ.

"У лютому 2014 року, прикриваючись легендою "проведення військових навчань" та "посилення заходів безпеки у зв’язку з проведенням зимової олімпіади 2014 року у Сочі", Росія стягнула до регіону додаткові військові сили, зокрема підрозділи аеромобільних військ, морської піхоти та сил спеціальних операцій, вчинила раптову військову інтервенцію в Україну, захоплення державних і військових об’єктів України та тимчасову окупацію Автономної Республіки Крим і м.Севастополь", - йдеться в повідомленні.

В МЗС наголосили, що розв’язана у такий спосіб Росією у 2014 році гібридна війна проти України триває й дотепер. Замість відвернення криз та регулювання кризових ситуацій, як це передбачено Договором з відкритого неба, Москва намагається використовувати цей міжнародний Договір у власних цілях – для легалізації наслідків протизаконної спроби анексії тимчасово окупованої території України.

"Дії Росії, пов’язані з триваючою військовою агресією проти України у Донецькій та Луганській областях, з тимчасовою окупацією Автономної Республіки Крим та м. Севастополь, не мають нічого спільного ані з буквою, ані з духом Договору з відкритого неба, чи інших міжнародних договорів і домовленостей у сфері дотримання балансу військової безпеки на регіональному і глобальному рівні, контролю над озброєннями та військової стриманості", - додали українські дипломати.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада звернулася до Євросоюзу через візит євродепутатів до окупованого Криму — важливі подробиці  можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?