Просто російське варварство. Кулеба нагадав РФ про трибунал за ракетні удари по Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Просто російське варварство. Кулеба нагадав РФ про трибунал за ракетні удари по Україні

Просто російське варварство. Кулеба нагадав РФ про трибунал за ракетні удари по Україні
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на масований ракетний удар РФ по Україні в ніч на 9 березня. Він назвав його "простим російським варварством" та нагадав за трибунал.

Джерело: Дмитро Кулеба

Кулеба назвав ракетну атаку РФ варварством

Протягом ночі Росія здійснила масований ракетний і безпілотний удар по Україні, що призвело до втрат людей та пошкодження цивільної інфраструктури. Ніякої військової мети, просто російське варварство.

Кулеба нагадав, що одного дня, Путін і його спільники будуть притягнуті до відповідальності спеціальним трибуналом.

Атака 9 березня була вже 18 масованою ракетною атакою РФ по Україні. Держава-терорист атакує об'єкти цивільної інфраструктури, зокрема енергетичні об’єкти.

Попри нові системи ППО, які Україна отримала від західних партнерів, ЗСУ ще не мають засобів, аби захищатися від ракет Х-22, Х-47 «Кинджал» та С-300.

Ракетна атака по Україні 9 березня

У ніч на 9 березня РФ завдала масованого ракетного удару по Україні. Біло запущено 81 ракету різного базування. Сили ППО знищили 34 із 48 крилатих ракет та 4 з 8 дронів-камікадзе.

Внаслідок удару 5 людей загинуло в Львівській області. У Києві постраждало троє осіб. На Дніпропетровщині загинула людина, є постраждалі.

Речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що РФ вперше атакувала Україну шістьма крилатими ракетами повітряного базування "Кинджал".

Атака дійсно масштабна, і вперше з таких типів, ракет різних типів. Ми бачимо, що "Кинджалів" цього разу аж шість. Не пригадую, щоб була така, - сказав він.

З 81 ракети, 28 було Х-101/Х-555, 20 "Калібр", 6 X-22, 6 "Кинджал", 8 керованих авіаційних ракет, 13 керованих ракет С-300.

Раніше Ігнат вже підкреслював, щоб протистояти російським ракетам та авіабомбам Україні потрібні винищувачі, зокрема, F-16.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?