За минулу добу ЗСУ відбили понад 110 атак – зведення Генштабу
Категорія
Україна
Дата публікації

За минулу добу ЗСУ відбили понад 110 атак – зведення Генштабу

За минулу добу ЗСУ відбили понад 110 атак – зведення Генштабу
Джерело:  online.ua

Генштаб оприлюднив оперативну інформацію щодо російського вторгнення за минулу добу.

Джерело: Генеральний штаб ЗСУ

Ситуація на передовій

Станом на 379 добу російського широкомасштабного вторгнення основні зусилля росіяни продовжують зосереджувати на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

На цих напрямках Збройні сили України відбили понад 110 атак.

В Генштабі повідомили, що протягом минулої доби було завдано 25 авіаційних та 2 ракетних удари, крім того здійснено 32 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Авіація Сил оборони за добу завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів та удару по позиції зенітно-ракетного комплексу противника.

Ракетники і артилеристи уразили 2 райони зосередження особового складу та завдали вогневого ураження по командному пункту одного з підрозділів армії РФ.

Ситуація по напрямках

На Бахмутському напрямку штурмові дії з боку окупантів продовжуються.

ЗСУ відбили атаки в районах Оріхово-Василівки, Дубово-Василівки, Бахмуту, Іванівського та Олександро-Шультине. Ворожих обстрілів там зазнали понад 10 населених пунктів.

На Куп’янському та Лиманському напрямку росіяни здійснюють безуспішні наступальні дії.. Обстріляно понад 15 населених пунктів, Харківської, Луганської та Донецької областей.

Генштаб повідомляє, що на Авдіївському та Шахтарському напрямках росіяни також здійснили безуспішні наступальні дії поблизу населених пунктів Кам’янки, Сєверного, Первомайського, Невельського, Новомихайлівки, Мар’їнки та Вугледару Донецької області.

Там ворожих обстрілів зазнали райони 20 населених пунктів.

На Запорізькому та Херсонському напрямках ворог веде оборону.

Обстрілів зазнали райони понад 30 населених пунктів.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках формування наступальних угруповань не виявлено. Водночас, ворог обстріляв райони низку населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Проблеми з боєприпасами росіян

За інформацією Генштабу, ЗС РФ "майже використали" весь запас артилерійських боєприпасів розміщених на складах центральної частини Росії.

Наразі спостерігається переміщення на територію тимчасово окупованої частини України боєприпасів вже зі складів розміщених в інших регіонах Росії, що суттєво збільшує терміни доставки.

Також спостерігається незадовільний стан і якість нових партій боєприпасів у зв’язку з неналежним зберіганням та порушенням правил та норм обслуговування, половина з них мають пошкодження іржею.

Очікується дефіцит боєприпасів в артилерійських підрозділах ЗС РФ протягом найближчих місяців.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?