У РФ збрехали про відмову України обміняти 70 людей. Координаційний штаб відреагував
Категорія
Україна
Дата публікації

У РФ збрехали про відмову України обміняти 70 людей. Координаційний штаб відреагував

У РФ збрехали про відмову України обміняти 70 людей. Координаційний штаб відреагував
Джерело:  online.ua

Російська уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова заявила, що Україна нібито відмовилася обміняти 70 українських військовополонених під час обміну 7 березня. У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими заперечили ці заяви та підкреслили, що Україна готова забирати з полону всіх захисників та захисниць.

Джерело: омбудсменка РФ Тетяна Москалькова, Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Москалькова заявила нібито про відмову України забирати полонених

Чиновниця країни-агресорки опублікувала список з 70 українських військовополонених, яких, за її словами, Україна відмовилася забрати під час обміну 7 березня.

Вона заявила, що Україна та РФ погодили обмін 160 людей на 160, проте потім кількість нібито зменшилася до 90.

Реакція України на заяви Москалькової

У Координаційному штабі повідомили, що в списку Москалькової є ті військовослужбовці, які вже звільнені з полону.

Це свідчить про некомпетентність так званого «омбудсмена» та відсутність володіння ситуацією. Такі провокації з російського боку відбуваються вже не вперше, - зазначили там.

Також завдяки публікації списку Штаб знає, що в полоні у ворога знаходяться перелічені воїни, оскільки РФ намагається приховати факт полону українців.

Там підкреслили, що Москалькова не є суб’єктом перемовин під час обмінів, а зараз озвучує тези для розхитування українського суспільства.

Вона жодним словом не прохопилася про резонансну позасудову страту українського беззбройного воїна, водночас шукає відмовки для того, щоби пояснити російському суспільству відсутність прогресу у поверненні власних військовополонених, - повідомили у Штабі.

Там підкреслили, що Україна готова забирати з полону і забирає всіх наших Захисників та Захисниць, яких пропонує на обмінах протилежна сторона.

Також Координаційний штаб нагадав, що Москалькова перебуває під санкціями ЄС за заперечення фільтраційних заходів, які Росія проводила на окупованих територіях України.

Нагадаємо, що 7 березня з російського полону повернулися 130 українців: 126 чоловіків та чотири жінки. Більшість потрапила в полон у Маріуполі.

Наразі з російського полону звільнено 1993 людини.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?