Протести у Грузії були жорстко придушені - що відбувається у Тбілісі
Категорія
Світ
Дата публікації

Протести у Грузії були жорстко придушені - що відбувається у Тбілісі

Протести у Грузії були жорстко придушені - що відбувається у Тбілісі

Грузинські спецпризначенці розігнали масивні протести перед будівлею парламенту у Тбілісі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Силовики використали водомети, щоб змусити демонстрантів залишити площу у центрі столиці. Мітинги відбувалися протягом ночі на вівторок, 26 листопада. Їм передувала протестна хода.

Напередодні ранку до місця подій прибули спецпризначенці. Люди не погодилися звільнити проходи до парламенту за їхніми вимогами, тож зав'язалися сутички та почалося придушення.

Щонайменш троє протестувальників отримали травми. Правоохоронці затримали 28 активістів, звинуватив їх у хуліганстві та невиконанні вимог.

Опозиціонери стверджують, що своїми діями партія влади на чолі з Бідзіном Іванішвілі втратила легітимність. Йдеться про придушення двох акцій протягом неповних двох тижнів.

Для захисту парламенту МВС мобілізувало додаткові силові підрозділи.

Як повідомляв ONLINE.UA, протести спалахнули у середині листопада. Опозиція вважає, що чинні грузинські депутати не виконали обіцянок, бо не провели виборчу реформу. Вона полягала у впровадженні пропорційної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?