Протести в Барселоні: минула чергова ніч сутичок, пожеж та масових арештів
Категорія
Світ
Дата публікації

Протести в Барселоні: минула чергова ніч сутичок, пожеж та масових арештів

Протести в Барселоні: минула чергова ніч сутичок, пожеж та масових арештів
Джерело:  online.ua

В Барселоні завершився третій день масових заворушень, учасники яких вимагають від іспаської влади незалежності для Каталонії. Про це повідомляє ONLINE.UA, пославшись на La Vanguardia.

Загалом в ніч на п'ятницю, 18 жовтня, правоохоронні органи затримали 33 особи. Були зафіксовані напади на поліцію, підпал автомобілів, використання коктейлів Молотова. Місцева влада нарахувала близько 13 тисяч протестувальників. Вони вийшли на центральні вулиці міста.

За офіційною інформацією, натовп рушив у бік іспанського уряду Барселони. Поранення отримали щонайменш 80 людей, серед яких 46 - представники поліції.

Каталонський регіональний президент Кім Торра закликав до мирного проведення акції. Він вважає, деструктивне ставлення демонстрантів - це пряма шкода боротьбі за незалежність.

"Ми не можемо дозволити таким групам, які проникають і провокують, шкодити іміджу руху, який налічує мільйони каталонців", - стверджує Торра.

ПРиводом для демонстрацій стало засудження організаторів референдуму 2017 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, каталонський очільник нещодавно закликав до проведення нового референдуму про незалежність протягом наступних двох років. Торра нагадав, що Каталонія може отримати незалежність завдяки консолідованим зусиллям місцевих політичних сил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?