Проти Авакова подали в суд ще один позов: відома причина
Категорія
Україна
Дата публікації

Проти Авакова подали в суд ще один позов: відома причина

Проти Авакова подали в суд ще один позов: відома причина

Проти міністра внутрішніх справ Арсена Авакова подали ще один позов до суду. На цей раз позивачем виступає одна з підозрюваних у вбивстві журналіста Павла Шеремета Юлія Кузьменко. Позов поданий не тільки проти Авакова, а й усього МВС та телерадіокомпанії "Україна" - він стосується поширення неправдивої інформації. Деталі позову повідомляє ОNLINE.UA з посиланням на "УП".

Адвокат Кузьменко, Владислав Добош, підтвердив джерелу, що Кузьменко подала позов проти Авакова. Він пояснив, що Кузьменко через суд вирішила домогтися спростування недостовірної інформації, яку Аваков поширив в ефірі вищеназваного телеканалу. Недостовірною, за словами правозахисника, була інформація про те, що Кузьменко нібито відмовилася давати свідчення у справі Шеремета, але це за твердженням Добоша - брехня.

Уточнюється, що позов Кузьменко проти Авакова стосується захисту честі, гідності та ділової репутації. Його подали 23 грудня. Відомо, що суддею в цій справі авторасподілювач призначив Сергія Вовка, який раніше виносив рішення про обрання Кузьменко запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

"Ми будемо подавати ще багато позовів до всіх людей, які поширили неправдиву інформацію. Але це не буде стосуватися журналістів", - підкреслив адвокат Кузьменко.

Нагадаємо, напередодні суд відхилив апеляцію на запобіжний захід підозрюваної у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета Юлії Кузьменко - її залишили під вартою. За версією слідства, Кузьменко була безпосереднім виконавцем вбивства Шеремета. Слідство стверджує, що нібито саме вона підклала бомбу в автомобіль, в якому їхав журналіст.

Раніше ОNLINE.UA повідомляв, що проти Авакова подав позов і підозрюваний у справі вбивства журналіста Павла Шеремета Андрій Антоненко. Серед відповідачей за цим позовом виступають також президент Володимир Зеленський, перший заступник голови Нацполіціі Євген Коваль, генпрокурор Руслан Рябошапка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?