Проти Киви порушили кримінальну справу за стрільбу з автомата під час святкування смерті Бандери
Категорія
Політика
Дата публікації

Проти Киви порушили кримінальну справу за стрільбу з автомата під час святкування смерті Бандери

Проти Киви порушили кримінальну справу за стрільбу з автомата під час святкування смерті Бандери
Джерело:  online.ua

Проти народного депутата від проросійської партії ОПЗЖ Іллі Киви відкрили кримінальне провадження через стрілянину з автомата під час “святкування” річниці вбивства Степана Бандери. Про це заявила генпрокурор Ірина Венедіктова під час спільної наради керівників правоохоронних та інших державних органів.

Джерело: YouTube Офісу генпрокурора.

Венедіктова сказала, що проти скандального члена ОПЗЖ відкрита вже не одна кримінальна справа. Стрілянина "на честь смерті" Бандери тільки поповнила цю сумнівну "колекцію", однак підозру Киві поки що не вручили. Кваліфікація злочину теж поки що не відома.

«Щодо народного депутата у нас є справи, і їх, у принципі, щодо цього народного депутата є досить багато. Я не можу щодо кожного внесення до ЄРДР виходити і про щось говорити та коментувати. Коли в подібних справах йде залучення, у нас має бути хоча б експертиза. Без них нема про що говорити. Коли я маю хоча б проміжний результат, то я про це говорю», - зазначила генпрокурорка.

Відео Киви про Бандеру

Нагадаємо, 15 жовтня у річницю вбивства Степана Бандери - одного з лідерів ОУН, який став символом боротьби за незалежність України, - Кива на своїй сторінці у Facebook опублікував відеоролик.

У ньому нардеп назвав себе «лідером антифашистського руху в Україні», а Бандеру — «зрадником батьківщини, пособником нацистів» та «соплею».

Кива також сказав, що потрібно ліквідувати всіх, хто «сповідує фашизм і йому прислуговує». Після цього на тлі феєрверків скандальний політик здійснив кілька пострілів з автомата у повітря.

Зазначимо, що це не перше українофобське відео одіозного політика за останній час.

7 жовтня Кива привітав президента держави-окупанта Росії Володимира Путіна з днем народження і назвав його «великим правителем». На відеоролику він бажає Путіну «здоров'я, сил і Божого благословення». Що особливо цинічно, відеозапис був зроблений на фоні українських прапорів.

Читайте також:

  • Рабінович прокоментував виключення Киви з ОПЗЖ: хрону лисого.

  • Киву цікавлять платні камери в слідчому ізоляторі СБУ.

  • Кива записав відео для Путіна з побажанням Божого благословення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?