Проти Лукашенка та його оточення ввели перші санкції
Категорія
Світ
Дата публікації

Проти Лукашенка та його оточення ввели перші санкції

Проти Лукашенка та його оточення ввели перші санкції
Джерело:  online.ua

Перші попередження про санкції, які загрожують режиму Олександра Лукашенка, стали нарешті реальністю. Уряди Великої Британії та Канади ввели рестрикції проти кількох представників чинної білоруської влади. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на британське Міністерство закордонних справ.

Згідно з оприлюдненими даними, наразі у списку вказані 7 осіб. Окрім безпосередньо Лукашенка це — представники його близького оточення.

Загалом у переліку:

  • частково визнаний президент Олександр Лукашенко;

  • Віктор Лукашенко (син), помічник президента з національної безпеки;

  • Ігор Сергеєнко, керівник Адміністрації президента;

  • Юрій Караєв, міністр внутрішніх справ;

  • Олександр Барсуков, заступник голови МВС, начальник міліції громадської безпеки;

  • Юрій Назаренко, заступник голови МВС, командувач внутрішніх військ;

  • Казалбєк Атабєков, заступник командувача внутрішніх військ;

  • Дмитро Балаба, командир ЗМОП.

Нагадаємо, Лукашенку та його уряду закинули фальсифікацію підсумків голосування на виборах президента 9 серпня. З того ж дня по всій Білорусі почалися масові протестні акції, які у перші дні силовики намагалися придушити якомога жорсткіше — ці події набули надзвичайного резонансу за кордоном.

Про наміри ввести санкції заявили перш за все у Євросоюзі, наразі це питання лише обговорюється. Активними прихильниками жорсткої реакції стали безпосередні сусіди республіки — Литва, Латвія, Польща.

Також готовність ввести санкції разом з європейськими стратегічними партнерами оголосили в Україні.

Як повідомляв ONLINE.UA, лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська знову приголомшила черговою гучною заявою про президента Росії Володимира Путіна, якого вона вважає мудрим керівником, і з яким, за її словами, народ Білорусі хоче дружити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?