Проти уряду Гончарука відкрили кримінальну справу - що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Проти уряду Гончарука відкрили кримінальну справу - що відомо

Проти уряду Гончарука відкрили кримінальну справу - що відомо
Джерело:  online.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура почала кримінальну справу через недбалість колишнього уряду під керівництвом Олексія Гончарука на тлі поширення коронавірусу COVID-19. Як повідомляє ONLINE.UA, про це оголосила пресслужбу відомства.

За офіційними даними, колишній склад Кабінету міністрів проігнорував заклик від РНБО про блокування експорту медичних масок. Це попередньо класифікували як недбалість посадовців.

Справу зареєстрував особисто голова САП Назар Холодницький.

"Так, відповідно до оприлюдненої інформації 31 січня 2020 року та 8 лютого 2020 року секретарем Ради Національної безпеки та оборони України на адресу прем'єр-міністра України скеровано листи про нагальну необхідність обмеження експорту та реекспорту продукції, що прямо чи опосередковано може бути використана при реалізації протиепідемічних, профілактичних та лікувальних заходів на території України з метою недопущення поширення випадків захворювання на коронавірус Covid-19. Однак, Кабінетом міністрів України тоді фактично проігноровано вищевказані заходи, що так і не були вжиті", - зазначили у прокуратурі.

Розслідування цієї недбалості доручили Державному бюро розслідувань.

Слід зазначити, що значні партії медичних масок неодноразово намагалися вивезти за кордон контрабандисти. МВС звітувало щонайменш про кілька таких гучних інцидентів.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко виступив з важливою заявою — він пообіцяв усім громадянам України, що ситуація з наявністю засобів індивідуального захисту у медзакладах і аптеках покращиться за 3-4 дні. Він визнав, що був певний дефіцит, однак тепер українська влада зробить все можливе, аби українці отримали змогу якісно захистити себе та своїх рідних.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?