Процесори під ударом: стало відомо, як користувачі Inter та AMD втрачають дані
Категорія
Технології
Дата публікації

Процесори під ударом: стало відомо, як користувачі Inter та AMD втрачають дані

Процесори під ударом: стало відомо, як користувачі Inter та AMD втрачають дані
Джерело:  online.ua

Мережею шириться інформація про уразливості, що поставили під загрозу безпеку пристроїв з процесорами Intel, AMD та ARM. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на zdnet.com.

За інформацією ЗМІ, небезпеку вірусів Spectre і Meltdown ліквідувати не може навіть свіжий патч. Проблема стала приводом для дискусії під час конференції Black Hat USA. Зловмисники можуть отримати особисті дані з кешу процесора, бо атаку здійснюють в обхід завдяки побічним каналам.

Відомо, що механізм спекулятивного використання поповнює кеш ймовірними інструкціями. Алгоритм відкочується назад та повторюється, якщо обробка даних не змогла вгадати вхідні команди.

Слід зазначити, що між цими спробами в інформаційному "смітті" можуть опинитися конфіденційні дані - зокрема, паролі.

Фахівці зазначили, що захист цієї області не такий чудовий як безпосередньо ядро ОС. Тож хакеру під силу викрасти особисті дані навіть завдяки простого перебору різноманітних символів. Головна небезпека описаної уразливості - непомітність шкідливих процесів від користувача.

Bitdefender вказує, що стандартна інструкція SWAPGS в архітектурі x86-64 дозволяє завантажити шкідливі елементи на усі процесори випуску після 2012 року навіть після боротьби виробника з Meltdown та Spectre.

Небезпека не торкається користувачів Linux. Також відомо, що завдяки нещодавньому патчу Microsoft (CVE-2019-1125) вразливість SWAPGSAttack знищується під корінь, однак не для володарів Windows XP або інших старих систем корпорації.

Як повідомив ONLINE.UA, корпорація Google вирішила вдосконалити свій сервіс мап завдяки технологіям доповненої реальності.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?