Прожитковий мінімум в Україні – 30 тисяч гривень: новообраний нардеп розсмішив мережу
Категорія
Україна
Дата публікації

Прожитковий мінімум в Україні – 30 тисяч гривень: новообраний нардеп розсмішив мережу

Прожитковий мінімум в Україні – 30 тисяч гривень: новообраний нардеп розсмішив мережу
Джерело:  online.ua

Майбутній народний депутат Жан Беленюк, нещодавно обраний до Верховної Ради, вважає, що прожитковий мінімум в Україні становить «…десь 30 тисяч гривень». Саме таку суму він назвав, відповідаючи на питання одного із журналістів.

Як повідомляє ONLINE.UA, Беленюка попросили назвати приблизний рівень зарплати народного депутата.

«Мені називали різні суми ... Вона там якось відповідає прожитковому мінімуму або мінімальній зарплаті, здається, буде десь в районі 30 тисяч гривень», – відповів Жан Беленюк.

Подібна помилка, яка прозвучала з вуст спортсмена-олімпійця, могла б пройти повз вуха, якби Беленюк не був обраний народним депутатом. Як відомо, зараз прожитковий мінімум для працездатних осіб становить лише 2007 гривень, а мінімальна зарплата – 4173 грн.

28-річний Жан Беленюк є відомим українським борцем греко-римського стилю, який виступає у ваговій категорії до 85 кг. У 2016 році він став срібним призером Олімпійських ігор. У липні цього року Беленюк був обраний до складу депутатів Верховної Ради за списком політичної партії «Слуга народу» (№10 в партійному списку).

Нагадаємо, що зараз у Трускавці проходить тижневий експрес-курс навчання депутатів від «Слуги народу».

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?