Прямі поставки російського газу в Україну: у Путіна поставили нову умову
Категорія
Політика
Дата публікації

Прямі поставки російського газу в Україну: у Путіна поставили нову умову

Прямі поставки російського газу в Україну: у Путіна поставили нову умову
Джерело:  online.ua

Росія готова здійснювати прямі поставки газу в Україну, але на певних умовах. Зокрема, в Раді федерацій нагадали про судові позови України проти РФ щодо газу, зазначивши, що без врегулювання цих суперечок домовленості неможливі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.

"Ми готові постачати газ, але за певних умов. Ціла судова процедура (яку порушила українська сторона) проти нас є на цей рахунок. Звичайно, треба нормально домовитися і за нормальну плату посилати, але там є тисяча професійних дрібниць, які добре знають наші і українські газовики ", - заявили в Раді федерацій, підкресливши, що" Україні без російського газу не обійтися".

Таким чином в Росії відреагували на слова міністра енергетики України Олексія Оржеля, який допустив відновлення прямих поставок російського газу в Україну. Чиновник пояснив, що Росія пропонує підписати контракт на транзит газу в Європейський союз через газотранспортну систему України в складі "пакетного рішення", до якого увійдуть прямі поставки в країну. Міністр підкреслив, що Україна теоретично може погодитися на прямі поставки газу з Росії за умови європейського індикатора ціни.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що президенти Росії і України Володимир Путін і Володимир Зеленський на зустрічі в Парижі 9 грудня можуть обговорити газові питання. З даною заявою виступив представник Кремля Дмитро Пєсков.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?