Психологічний шок. Розвідка Британії фіксує нові масштабні проблеми для армії РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Психологічний шок. Розвідка Британії фіксує нові масштабні проблеми для армії РФ

Психологічний шок. Розвідка Британії фіксує нові масштабні проблеми для армії РФ
Джерело:  online.ua

Згідно з даними британських розвідників, знищення вагнерівцями кількох одиниць російської авіації під час заколоту власника ПВК Євгена Пригожина деморалізувало російські ВКС РФ. Окрім того, Міноборони Британії прогнозує довгострокові негативні наслідки для ворожої авіації після втрати Іл-22М.

Джерело:  Міноборони Британії

У Британії оцінили наслідки втрати Росією декількох своїх бортів

Як уже згадувалося раніше, 24 червня Група "Вагнера" під час заколоту збила кілька російських військових гелікоптерів та повітряний командний пункт Іл-22М.

Британські розвідники звертають увагу на те, що Іл-22М – це частина відносно невеликого повітряного флоту чисельністю до 12 літаків, які активно використовували як для командування, та і для радіорелейних завдань.

Ці спецлітаки досі відігравали ключову роль у керівництві російськими силами у війні проти України. Як особливо цінні, вони діяли з безпечної зони російського повітряного простору, далеко поза зоною досяжності українських систем ППО, – йдеться в повідомленні.

На переконання іноземних експертів, знищення вагнерівцями цього літака матиме вкрай негативні наслідки на подальші дії сил РФ в повітрі й на суші.

Чи вплине це на війну в Україні

Британські розвідники озвучили прогноз, що у короткостроковій перспективі психологічний шок від втрати такої кількості апаратів майже точно вдарить по моральному духу ВКС РФ.

У довгостроковій перспективі, є ймовірність, що для безпечного управління тим флотом, що залишається, обсяг завдань доведеться скоротити, порівняно з поточним. А це ймовірно вплине на спроможність Росії координувати свої сили, особливо під час операцій високої інтенсивності, – наголошує Міноборони Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?