ПЦУ розкритикувала головну ялинку України — у чому річ
Категорія
Культура
Дата публікації

ПЦУ розкритикувала головну ялинку України — у чому річ

ПЦУ розкритикувала головну ялинку України — у чому річ
Джерело:  online.ua

Нещодавно на Софійській площі в центрі столиці прикрасили головну новорічну ялинку України. Першими фото новорічного дерева в соціальних мережах поділився Департамент культури Київської міської адміністрації. На світлинах помітно, що ялинка сяятиме зеленими і біло-блакитними вогниками, а замість зірки її верхівку прикрашає яскравий капелюх з ліхтариків, який нагадує капелюх чарівника. Після публікації цих кадрів з окремою заявою виступив представник Православної церкви України Іван Сидор – він розкритикував новорічну красуню, не приховуючи той факт, що причиною невдоволення стала саме прикраса, яку почепили на верхівку ялинки замість Вифлеємської зірки, передає ONLINE.UA.

На переконання Сидора, "відьмацький капелюх" не має нічого спільного ні з Різдвом, ні з Новим роком.

"До якого свята ми готуємось? Різдва чи Геловіну? Вже якщо ставите на історичній Софійській площі ялинку, то потрібно мати здоровий глузд і увінчати її зіркою, яка символізує Різдво, світло, надію", – озвучив свою думку з цього приводу речник ПЦУ.

За словами Івана Сидора, з головною ялинкою країни не варто було експериментувати. Він також звернув увагу на те, капелюх на фоні тисячолітніх хрестів Софійського собору є недоречним. Також представник Православної церки України наголосив, що це є винятково його особистою думкою та запропонував людям долучитися до дискусії.

Українці справді уже встигли поділитися своїми враженнями від фото новорічної красуні в соціальних мережах.

"Ніколи не думала, що головна ялинка країни буде виглядати саме так. Мій мозок відмовляється сприймати такий "креатив"... Обожнюю новорічні свята, працюю декілька років з декором... Виставки, ярмарки, видання, смаки клієнтів... Все виявляється якоюсь примарою,чи що?... Ні, не зламаєте - гарних всім свят; Найчарівніша ялинка в світі!; Геловін продовжується?; Цікаво на який факультет потрапить ялинка?; Як рік,така і "зірка"; Поверніть Різдвяну зірку! Як Ви ще корону на ялинку не одягнули", — коментують фото ялинки в мережі.

Раніше ONLINE.UA робив добірку  найкращих привітань з Новим роком у віршах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?