ПЦУ відповіла, чи потрібно йти до храму на Великдень
Категорія
Україна
Дата публікації

ПЦУ відповіла, чи потрібно йти до храму на Великдень

ПЦУ відповіла, чи потрібно йти до храму на Великдень
Джерело:  online.ua

Очільник ПЦУ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній наголосив, що Православна церква України радить вірянам самостійно вирішити, що їм робити на Великдень – йти на службу, долучитись лише до освячення кошиків або слухати молитву онлайн, однак всіх він закликає не забувати про карантинні обмеження та стан власного здоров’я.

Джерело: "УП"

Епіфаній закликає вірянам вирішувати самостійно, що робити на Великдень

"Бути присутніми у храмі, прийти лише на освячення чи долучитися до молитви під час трансляції – вірні визначатимуться самі, знаючи власні обставини та загальні карантинні правила. Ми ж закликаємо всіх бути відповідальними щодо власного здоров‘я та здоров‘я ближніх", - наголосив очільник ПЦУ.

Епіфаній також звернув увагу та ще, що трансляцію Пасхального богослужіння можна буде переглянути на його сторінці у Фейсбук, на сторінці Православної Церкви України у Фейсбук, в Ютюб-каналі ПЦУ, а також на деяких телеканалах.

Згідно з останнімиданими, керівництво ПЦУ, як і УГКЦ, не закриватиме свої храми на Великдень, навіть у "червоних зонах". Служби вестимуть усі здорові священники – наявність щеплення від коронавірусу не має значення.

Паски освячуватимуть на подвір’ях церков 1 та 2 травня, упродовж цілого дня.

Як уже згадувалося раніше, у 2021 році Великдень у православних християн випав на 2 травня. Католики, зокрема Римо-католицька церква в Україні, відсвяткували Великдень місяцем раніше – 4 квітня.

Великдень 2021 — рекомендації МОЗ для храмів і населення

Міністерство охорони здоров’я вже оприлюднило рекомендації для святкування Великодня в умовах карантину. Додаткові обмеження вводиться не будуть, але МОЗ закликало церкви і віруючих дотримуватися заходів безпеки.

Рекомендації для населення:

  • літнім людям, людям з хронічними захворюваннями слід утриматися від відвідування храмів, краще освятити святкову корзину на свіжому повітрі біля храму;

  • утриматися від святкових відвідувань родичів і друзів, щоб не наражати один одного на небезпеку;

  • по можливості, відвідати храм на Великдень тільки одному члену сім’ї.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?