Путін анонсував розширення територій Росії
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін анонсував розширення територій Росії

Путін анонсував розширення територій Росії
Джерело:  online.ua

Російський глава Володимир Путін виступив з черговою гучною заявою про розширення територій Росії. 5 грудня під час зустрічі з волонтерами та фіналістами конкурсу "Доброволець Росії - 2020" він заявив, що в найближчі десятиліття Росія буде "приростати" Арктикою і Північними територіями. Глава Кремля, правда, не пояснив, що має на увазі щодо розширення російських територій, але зазначив особливий інтерес до Півночі, в тому числі з видобутку корисних копалин. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Кремля.

"Все, що відбувається на Півночі представляє для нас особливий інтерес і особливу цінність. Я навіть не говорю зараз про освоєння Північного морського шляху. В цілому в цьому майбутнє наше, в тому числі і з точки зору видобутку природних копалин в перспективі. Колись Ломоносов говорив, що Росія буде приростати Сибіром. У наступні десятиліття Росія буде приростати Арктикою і північними територіями. Це абсолютно очевидні речі ", - заявив Путін.

Путін також відзначив, що Росія - північна країна, так як 70% її території знаходиться в північних широтах. Він нагадав, що в травні 2021 року до Росії перейде головування в Арктичному раді, в який також входять Данія, Ісландія, Канада, Норвегія, США, Фінляндія і Швеція. Росія, за словами Путіна, планує під час свого головування зайнятися екологічними, соціальними та економічними проблемами Заполяр'я і домогтися того, щоб Північ не був зоною геополітичних конфліктів.

Нагадаємо, кілька днів тому віце-прем'єр Росії Олександр Новак назвав Арктику перспективним регіоном для нафтогазохімії. Він повідомив, що реалізація Ямальського газохімічного кластера забезпечить залучення більше 2 трлн рублів інвестицій. За місяць до цього Путін затвердив стратегію Росії в Арктичній зоні до 2035 року, а в березні він підписав указ про основи державної політики РФ в Арктиці на період до 2035 року, в якому прописані основні інтереси Росії в регіоні. У їх числі забезпечення суверенітету, збереження Арктики як території миру і стабільності, розвиток Північного морського шляху і забезпечення високої якості життя арктичної території Росії. Крім того, заявлено про плани підвищити бойові можливості угруповань військ в регіоні і підтримати їхній бойовий потенціал на рівні, що гарантує вирішення завдань по відбиття агресії проти Росії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Путін не збирається визнавати незалежність "ЛДНР".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?