У Путіна зізналися, чи планують визнавати незалежність "ЛДНР"
Категорія
Політика
Дата публікації

У Путіна зізналися, чи планують визнавати незалежність "ЛДНР"

У Путіна зізналися, чи планують визнавати незалежність "ЛДНР"
Джерело:  online.ua

У Кремлі назвали недоцільною ініціативу про визнання незалежними терористичних угрупувань "ДНР" та "ЛНР", які контролюють окремі райони Донбасу. Речник президента Володимира Путіна наголосив, що врегулювання ускладнює саме українська сторона. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ Дмитра Пєскова на пресконференції.

За його словами, українська сторона буцімто не виконує мінських домовленостей.

"У цьому випадку якісь евентуальні міркування вважаємо недоцільними, це перше. Сказати можна тільки одне — що, звичайно, затягування Києвом виконання умов Мінських домовленостей... буде лише далі ускладнювати ситуацію в плані цих двох самопроголошених республік", - стверджує речник Путіна.

Таким чином Пєсков прокоментував статус окупаційного режиму на тлі зустрічі Радбезу ООН за формулою Аррії — таку ініціативу бойкотували представники України та її міжнародні партнери, перш за все Париж та Берлін.

Водночас варто зауважити, що російська сторона на рівні Тристоронньої контактної групи не погоджує новий обмін полоненими, який повинен у майбутньому призвести до обміну "всіх на всіх". Також Кремль заблокував ініціативу про спостерігання представниками ОРДЛО районів на Донбасі, які стикаються з неконтрольованими ділянками кордону. Утім, Росія звинувачує саме Україну в невиконанні програми "Мінська".

Як повідомляв ONLINE.UA, команда президента Росії Володимира Путіна сенсаційно визнала себе учасником конфлікту на Донбасі. Це сталося під час ініційованого Москвою засідання РБ ООН, на яке Кремль запросив представників так званих "ЛНР" і "ДНР" для обговорення Мінських домовленостей.
Представники Кремля виступили із фразою про буквально конфлікт Росії та України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?