Росія нарешті визнала себе стороною конфлікту на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія нарешті визнала себе стороною конфлікту на Донбасі

Росія нарешті визнала себе стороною конфлікту на Донбасі
Джерело:  online.ua

Команда президента Росії Володимира Путіна сенсаційно визнала себе учасником конфлікту на Донбасі. Це сталося під час ініційованого Москвою засідання РБ ООН, на яке Кремль запросив представників так званих "ЛНР" і "ДНР" для обговорення Мінських домовленостей. І хоча в цьому фарсі відмовилися брати участь країни ООН, російська сторона провела зустріч з маріонетками ОРДЛО, в якій також взяли участь український політтехнолог Михайло Погребинський (київський адепт "русского мира", соратник кума Путіна Віктора Медведчука), який за задумом, схоже, представляв "українську сторону в діалозі з Донбасом", і представник РФ в ООН Василь Небензя в ролі "модератора". В українській делегації в ТКГ вже знають підсумки "засідання" і повідомили про найголовніші заяви, які прозвучали на ньому. Про висновки команди українського лідера Володимира Зеленського повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу української делегації в Тристоронній контактній групі.

"Найцікавіше, і навіть сенсаційне - В.Небензя заявив про «конфлікт в Донбасі»: it is not a domestic conflict in Ukraine, it is a political conflict between Russia and Ukraine («це не внутрішній конфлікт в Україні, це - політичний конфлікт між РФ і Україною»)", - повідомили в ТКГ про те, що Росія визнала себе стороною конфлікту.

Також як важливе в ТКГ відзначили, що під час переговорів людей Путіна з бойовиками пролунала пропозиція провести на окупованій РФ частини ОРДЛО референдум про статус цих територій з дотриманням всіх міжнародних вимог. Крім цього, стало відомо, що Небензя зробив акцент на тому, що нормандських зустрічей, можливо, більше не буде, давши зрозуміти, що офіційна Москва може відмовитися від переговорів з Україною, Францією і Німеччиною щодо врегулювання конфлікту на Донабссе.

"РФ намагається легітимізувати свої маріонеткові освіти шляхом залучення їх на вищі міжнародні майданчики, зокрема ООН, і шляхом можливого проведення псевдо-референдуму, в ході якого має бути «визначена воля народу Донбасу»; на додаток - кваліфікувати цей процес як «справжнє виконання Мінських домовленостей». Результатом реалізації цього задуму може стати одностороннє визнання РФ так званих «ЛНР» і «ДНР» (заборонені в Україні терористичні організації) в якості «незалежних республік» або загроза такого визнання", - зробили висновки в ТКГ.

При цьому в команді Зеленського нагадали Путіну, що проведення до кінця поточного року нової зустрічі на вищому рівні в нормандської форматі залишається єдиною можливістю для РФ запобігти міжнародної ізоляції і виконати домовленості, за які вона взяла на себе відповідальність на вищому рівні.

"Тиск на вище військово-політичне керівництво України, керівництво РФ намагалося проводити протягом року після Паризьких домовленостей, але їм це не вдалося. Від спроб лавірування у відповідь на сильні і міжнародно визнані кроки України по реалізації всього комплексу домовленостей в нормандської форматі, керівництво РФ перейшло до відвертого шантажу міжнародного співтовариства і, перш за все, Франції і ФРН, намагаючись дискредитувати їх роль як активних і послідовних учасників Нормандського формату. Україні вдалося примножити і зміцнити в свою підтримку широкою міжнародною коаліцію, а РФ замість перейшла до діалогу зі своїми проксі-силами . Українська делегація розцінює ці спроби РФ як передостанній крок в сторону повної зневаги міжнародним правовим полем і переходу в стан повної ізоляції з боку міжнародного співтовариства ", - підсумували в ТКГ.

Нагадаємо, напередодні команда російського президента Володимира Путіна ініціювала засідання Ради безпеки ООН за участю представників так званих "ЛНР" і "ДНР" для обговорення Мінських домовленостей, в зриві яких Кремль звинувачує офіційний Київ. Німеччина і Франція, які є учасниками нормандського формату і посередниками в переговорах між командами українського глави Володимира Зеленського і президента Росії Володимира Путіна, відмовилися брати участь в зухвалій провокації Москви проти Києва. Вони домоглися того, щоб всі європейські місії відмовилися від трансляції та архівування чергового кремлівського фарсу на сайті ООН. У Кремлі істерично відреагували на рішення офіційних парижа і Берліна. Перший заступник постпреда Росії при ООН Дмитро Полянський публічно звинуватив Німеччину і Францію в "неспроможності як парламентери з врегулювання в Україні". Він пригрозив тим, що нормандський формат може "не пережити" такого удару, натякнувши на те, що у відповідь командам канцлерки Німеччини Ангели Меркель і французького лідера Еммануеля Макрона переговорники Путіна можуть відмовитися від переговорного процесу щодо мирного врегулювання конфлікту на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що США і Велика Британія екстрено звернулися до Путіна через Україну  після його спроби легітимізувати бойовиків ОРДЛО в ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?