Путін безсоромно скаржився Макрону на команду Зеленського - уже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін безсоромно скаржився Макрону на команду Зеленського - уже відома причина

Путін безсоромно скаржився Макрону на команду Зеленського - уже відома причина
Джерело:  online.ua

Очільник Кремля Володимир Путін ніяк не може змиритися з тим фактом, що команда українського лідера Володимира Зеленського відмовляється виконувати його забаганки та умови. Російський глава не знайшов кращого виходу із цієї ситуації, як поскаржитися на "погану поведінку" офіційного Києва іншим світовим лідерам. Так, 9 червня Путін скаржився на політику української влади канцлерці ФРН Ангелі Меркель, а 26 червня отримав змогу обговорити це "болюче" питання з президентом Франції Еммануелем Макроном під час масштабної відеоконференції. За попередніми даними, сторонам вже вдалося обговорити майбутній нормандський формат та війну на Сході України. Варто звернути увагу на те, що Путін та Макрон вже погодилися щодо доцільності проведення зустрічі у нормандському форматі. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на німецьке видання DW.

Як відомо, новий саміт сторони мають намір провести у Берліні, однак дата наразі залишається відкритою. Французький лідер підкреслив, що необхідно відновлювати реалізацію домовленості щодо війни на Донбасі, які погодили під час попередньої зустрічі. Володимир Путін вкотре безсоромно почав скаржитися на "відсутність реалізації мінських домовленостей і 2015 і 2019 року". Він у своєму стилі нагадав про "необхідність виконання Україною своїх зобов'язань з політичних аспектів врегулювання, безальтернативності налагодження прямого діалогу Києва з Донецьком і Луганськом".

Як відомо, команда українського лідера Володимира Зеленського уже давно поставила Путіна на місце після його цинічних вимог - офіційний Київ категорично відмовляється вести прямі переговори з проросійськими бойовиками. Однак, як відомо, нещодавно, у мінський процес залучили жителів ОРДЛО, які були вимушені покинути Донбас через війну.

Окрім того, повідомляється, що Еммануель Макрон вже позитивно відреагував на запрошення очільника Кремля відвідати Росію. Цей візит, за попередніми даними, відбудеться наприкінці поточного року.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що команда Володимира Зеленського здивувала новою заявою про нормандський саміт та розповіла, чому наразі немає сенсу його проводити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?