Путін через політологів проштовхує план перемир’я для п’ятирічної передишки РФ — Голобуцький
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін через політологів проштовхує план перемир’я для п’ятирічної передишки РФ — Голобуцький

Путін через політологів проштовхує план перемир’я для п’ятирічної передишки РФ — Голобуцький
Джерело:  online.ua

Український політолог Олексій Голобуцький звертає увагу на те, що команда диктатора Володимира Путіна через проросійських політологів проштовхує в інформаційний простір України, США та ЄС проєкт тимчасового перемир’я на кшталт "Мінськ-3". Експерт попереджає, що перемир’я потрібно очільнику Кремля для передишки та підготовки нового вторгнення в Україну, яке повинне відбутися за 5 років.

Джерело: блог Олексія Голобуцького

Голобуцький розкрив новий план Путіна щодо передишки у війні

За словами Олексія Голобуцького, Путін має намір запустити проєкт перемир’я, який буде схожий на 1-ші і 2-гі Мінські угоди.

Офіційна Москва хоче домовитися з Києвом та Заходом про п’ятирічну передишку з метою підготовки та модернізації армії РФ для нового вторгнення в Україну через 5 років.

Уже зараз за допомогою політтехнологів Віктора Медведчука розпочинаються спроби підігрівати публічний простір в Україні, США і Європейському Союзі, зокрема за допомогою аналітичних статей і матеріалів. Одним із співавторів таких матеріалів і самої концепції є проросійський політолог Андрій Єрмолаєв, — наголошує Олексій Голобуцький.

Путін спробує повторити в Україні сценарій війни у Чечні

Експерт також звертає увагу на те, що схожий сценарій влада РФ розробляла у Чечні.

Як відомо, саме Хасав’юртівські угоди 1996 року забезпечили "паузу" після програшу Росії в Першій чеченській війні.

Український політолог нагадує, що тоді армія РФ за 5 років почала Другу чеченську війну та врешті-решт знищала незалежну державу Чечню.

Олексій Голобуцький попереджає, що Путін усіляко буде намагатися проштовхувати тезу про новий адміністративний статус і кордони захоплених територій, їх особливий правовий та економічний режим, що означатиме, фактично, "Мінськ-3".

Цей план розрахований на гнучку і піддатливу європейську дипломатію, особливу ту, яку тривалий час контролював російський режим різними корупційними заохоченнями і газовими "пряниками". Що вони оберуть спокій, вигідну торгівлю з РФ, без’ядерний статус Центрально-Східної Європи, а взамін пробачать кремлівському режимі і РФ всі масові злочини проти людяності, скоєні в Україні, і подарують Путіну статус-кво: загарбане і забране в України. Лише не на довго: на 5 років, впродовж яких знову стануть спонсорами (через торгівлю) російського державного нацизму, — підкреслює експерт.

На переконання Голобуцького, винятково перемога України зможе остаточно зламати хребт путінській Росії і не допустити повторення війни за 5 років.

Українскьий політолог нагадує, що будь-які перемовини з країною-агресоркою можливі лише після виходу ЗСУ на державні кордони України 1991 року.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?