Путін дуже хоче позбутися Донбасу - політолог зробив попередження українцям
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін дуже хоче позбутися Донбасу - політолог зробив попередження українцям

Путін дуже хоче позбутися Донбасу - політолог зробив попередження українцям
Джерело:  24 канал

Останні політичні кроки глави Кремля Володимира Путіна змусили замислитися багатьох аналітиків та політологів, що ж насправді наразі відбувається в Росії та який вплив рішення Кремля будуть мати на України. Нещодавно Держдума РФ підтримала анулювання президентських термінів Путіна - це означає, що він має всі шанси залишитися при владі до 2036 року. Міжнародний оглядач та політолог Іван Яковина припускає, що в РФ планувалося все організувати зовсім по-іншому, проте, як це частенько буває, в останній момент все сплутала ситуація з радикальним падінням цін на нафту, а також неоголошена війна з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

 На думку Яковини, в Кремлі дійшли висновку, що наразі країна опинилася у доволі непростій міжнародній ситуації, і в будь-який момент можна "нарватися на великі проблеми".

"Саме тому вони вирішили, що їм без Путіна – нікуди, тому вирішили його залишити. До цього вони хотіли йому вигадати якусь іншу посаду", - пояснює міжнародний оглядач.

Яковина звернув увагу на те, що з 10 березня 2020 року в РФ офіційно заборонили будь-які протести до 10 квітня. Неважко здогадатися, що жодни протестів щодо цих поправок до конституції очікувати не варто.

Політичний експерт наголошує, що в цій ситуації Україні має скористатися моментом, поки в РФ затягнувся процес політичної нестабільності та масштабних економічних проблем. За словами Яковини, українцям потрібно прагнути вирішення своїх головних завдань, оскільки для цього наявны всі можливості.

"Владі потрібно не боятися нічого, а також вимагати терміново провести вибори на Донбасі згідно з українськими умовами. Я думаю, що зараз це може спрацювати", - наголошує політолог.

Окрім того, є й інший запасний варіант - пригрозити віддати Донбас під відповідальність Росії до того моменту, поки Путін є президентом. Тобто, поки він не піде, "ми вважаємо, що ви відповідаєте за Донбас, а після того, як він піде, то готові взяти його назад".

"Путін дуже хоче позбутися Донбасу до 2021 року – до моменту проведення виборів у Держдуму. Я думаю, якщо йому зробити таку погрозу, то він піде на поступки", - пояснює експерт.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна завершила переговори з РФ - є результат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?