Україна завершила переговори з РФ - нарешті є результат
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна завершила переговори з РФ - нарешті є результат

Україна завершила переговори з РФ - нарешті є результат
Джерело:  online.ua

Нарешті сталося те, чого так довго чекали усі українці - 11 березня представники офіційного Києва та Москви у Мінську домовилися щодо 4 питань врегулювання ситуації на Сході України. Варто звернути увагу на те, що сторони також дійшли згоди у питанні наступного обміну полоненими. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу українського лідера Володимира Зеленського.

В ОПУ зазначають, що Мінську нарешті завершилося засідання Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, в якому брали участь очільник Офісу президента України Андрій Єрмак і заступник керівника Адміністрації президента РФ Дмитро Козак. Київ та Москва ухвалили рішення представити в ТКГ остаточно узгоджені списки осіб, що підлягають процедурі обміну.

Окрім того, в ході зустрічі активно обговорювалисяпитання розведення сил і засобів, одночасного відкриття КПВВ у Золотому та Щасті та запровадження Консультативної ради.

Варто нагадати, що ще 15 лютого глава держави Володимир Зеленський повідомив, що його команда активно веде переговори про повернення 200 полонених українців з РФ. 5 березня офіційний Київ в Мінську передав список з понад 200 прізвищ для обміну утримуваними особами і полоненими з ЛДНР. Вже 6 березня уповноважена ВРУ з прав людини Людмила Денісова розповіла, що до списку на обмін з Росією включили 86 незаконно ув’язнених кримських татар.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Верховна Рада виступила з важливою заявою  після скандальної зустрічі проросійського політика Віктора Медведчука з його кумом та президентом РФ Володимиром Путіним.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?