Путін екстрено вводить військових та техніку до Нагірного Карабаху — що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін екстрено вводить військових та техніку до Нагірного Карабаху — що відбувається

Путін екстрено вводить військових та техніку до Нагірного Карабаху — що відбувається
Джерело:  online.ua

10 листопада офіційно стало відомо, що очільник Кремля Володимир Путін вирішив екстрено розгорнути "миротворчий контингент" на території Нагірного Карабаху. Що важливо розуміти, це сталося зразу ж після того, як прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян повідомив, що підписав з президентами Росії і Азербайджану документ про припинення війни в Нагірному Карабасі з 01:00 10 листопада. За словами самого Путіна, "миротворчий контингент Росії" розгортається в кількості 1960 військовослужбовців зі стрілецькою зброєю, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спеціальної техніки. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на термінове звернення російського глави та сайт Кремля.

"Уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, який з'єднує Нагірний Карабах з Республікою Вірменія, розгортається миротворчий контингент Російської Федерації... Термін перебування миротворчого контингенту Російської Федерації — 5 років з автоматичним продовженням на чергові 5-річні періоди, якщо жодна із Сторін не заявить за 6 місяців до закінчення терміну про свій намір припинити застосування даного положення", — заявив очільник Кремля.

Сам вірменський лідер Нікол Пашинян зізнався, що ухвалити подібне рішення для нього було вкрай важко.

"Я ухвалив дуже і дуже важке рішення для себе і для всіх нас. Я підписав заяву з президентами Росії і Азербайджану про припинення карабаської війни о 01:00. Текст вже опублікованої заяви невимовно болючий для мене особисто і для нашого народу. Я ухвалив це рішення у результаті глибокого аналізу військової ситуації і оцінки людей, які найкраще її знають. Також засновано на переконанні, що це найкраще можливе рішення ситуації, що склалася. Про все це докладно розповім в найближчі дні", — наголосив Нікол Пашинян.

Згідно з останніми даними, підрозділи армії РФ, які потрапили до складу "миротворчої місії РФ у Нагірному Карабасі", вночі 10 листопада вже вирушили на місце нової дислокації. Міноборони Росії стверджує, що штаб російської операції буде базуватися в Степанакерті, Нагірний Карабах.

Як повідомляв ONLINE.UA, 9 листопада влада Азербайджану заявила, що отримала контроль над містом Шуша в Нагірному Карабасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?