Вірменія несподівано визнала катастрофічну поразку в Нагірному Карабасі
Категорія
Світ
Дата публікації

Вірменія несподівано визнала катастрофічну поразку в Нагірному Карабасі

Вірменія несподівано визнала катастрофічну поразку в Нагірному Карабасі
Джерело:  online.ua

Азербайджанська влада оголосила про отримання контролю над містом Шуша в Нагірному Карабасі. Вірменська сторона тим часом виступила з неочікуваним зізнанням про втрату цього ключового населеного пункту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву політиків обох країн.

За словами речника "президента" так званої" невизнаної "НКР" Ваграма Погосяна, це чергова поразка.

"На жаль, невдачі нас переслідують, та місто Шуша повністю вийшло з-під нашого контролю", - наголосив він.

Слід зауважити, що азербайджанський державний лідер Ільхам Алієв оголошував про взяття Шуши ще напередодні, однак вірменська сторона тоді миттєво виступила зі спростуванням.

Шуша — життєво важлива локація для утримання всього Нагірного Карабаху, вона знаходиться в 11 кілометрів від Степанакерту, адміністративного центру всього регіону. Водночас володіння містом дозволяє майже повністю блокувати Степанакерт від Вірменії.

Нагадаємо, бої між Вірменію та Азербайджаном за де-юре азербайджанський Карабах поновилися наприкінці вересня. Баку офіційно підтримала Туреччина, яку вже звинуватили у транспортуванні до зони конфлікту найманців.

Азербайджанські підрозділи надзвичайно просунулися територією Карабаху попри супротив вірменів. Баку регулярно оголошує про взяття під контроль певних районів, Єреван спочатку це спростовує, але потім змушений визнавати.

Як повідомляв ONLINE.UA, азербайджанський президент Ільхам Алієв виступив із жорсткою заявою щодо ймовірності агресії проти своєї країни. Він звернув увагу на можливість залучення у таке протистояння Туреччини. За його словами, між Баку та Анкарою ще у минулому підписаний спеціальний договір з цього приводу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?