«Путін готовий до переговорів з Зеленським»: Кремль різко змінив свою позицію
Категорія
Світ
Дата публікації

«Путін готовий до переговорів з Зеленським»: Кремль різко змінив свою позицію

«Путін готовий до переговорів з Зеленським»: Кремль різко змінив свою позицію
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що Росія готова до проведення зустрічі у «нормандському форматі» для врегулювання ситуації на Донбасі. Про це глава зовнішньополітичного відомства РФ повідомив, виступаючи на «примаковських читаннях» у Москві, інформує ONLINE.UA з посиланням на « Інтерфакс-Україна ».

«Партнери по «нормандської четвірці» пропонують провести саміт. Ми готові до зустрічей в будь-якій конфігурації», – заявив Лавров.

При цьому російський дипломат наголосив, що ключовим механізмом виконання мінських домовленостей є Тристороння контактна група, яка регулярно засідає у Мінську.

«Це єдина платформа, на якій працюють спільно Київ, Донецьк і Луганськ за сприяння з боку Росії і ОБСЄ», – додав міністр.

Як стверджує глава російського МЗС, «без проведення переговорів ніякого прогресу не вийде».

«Зустрічі у «нормандському форматі» є консультативними і не можуть нав’язати свої рішення учасникам конфлікту, якщо вони самі не погодяться. Але якщо ми поважаємо «нормандський формат», то треба виконувати те, про що там домовляються», – заявив Лавров.

Сьогоднішня заява глави російського МЗС різко контрастує з нещодавнім повідомленням від прес-секретаря Путіна. 7 червня на брифінгу для преси Дмитро Пєсков заявив, що Кремль не бачить сенсу в проведенні «нормандського формату» без прогресу у виконанні умов Мінських домовленостей з боку України.

Як відомо, у Росії продовжують наполягати, що не мають стосунку до «конфлікту між Києвом та Донбасом».

Нагадаємо, що сьогодні президент Володимир Зеленський зважився на ще одне гучне звільнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?