Путін готує наступ - Україна зробила термінову заяву по Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Путін готує наступ - Україна зробила термінову заяву по Криму

Путін готує наступ - Україна зробила термінову заяву по Криму
Джерело:  online.ua

Росія продовжує злочини в окупованому Криму і ситуація з правами людини на території українського півострова на тлі поширення коронавіруса тільки погіршується. Російський глава Володимир Путін користується виниклою гуманітарною кризою як димовою завісою, щоб почати новий наступ на права і свободи кримчан. Україна жорстко засуджує злочини путінського режиму в Криму і закликає міжнародну спільноту посилити зусилля проти російської агресії і змусити Росію виконати обов'язки як окупаційної держави з охорони здоров'я населення і надати безперешкодний доступ міжнародним моніторинговим місіям, перш за все Управління Верховного комісара ООН з прав людини, в український Крим. З такою терміновою заявою виступили представники МЗС України 21 травня, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

"Поширення пандемії не зупинило російську владу від оголошення чергового примусового призову до окупаційної армії Російської Федерації, що вважається військовим злочином. Березневий указ російського президента про позбавлення громадян України права власності на землю в Криму став ще одним незаперечним фактом порушення Москвою своїх зобов'язань в рамках міжнародного гуманітарного права. Російська Федерація використовує загострення гуманітарної ситуації як димову завісу виключно для подальшого наступу а права і свободи кримчан ", - заявили в МЗС.

У відомстві підкреслили, що всіх, хто наважується розповісти правду про реальний стан справ на окупованій території каральні органи окупантів незаконно позбавляють свободи. Російська влада продовжує безкарні репресії щодо кримчан, щоб посилити тотальну атмосферу страху в окупованому Криму і примусово витіснити з півострова найбільш активних викривачів або залякати їх. При цьому Путін, як йдеться у заяві МЗС, продовжує маніпулятивно просувати своїх фейковий емісарів на різні міжнародні заходи з метою виправдати агресивну політику і викликати міжнародну толерантність до окупації Росією Криму.

"Ці зусилля є безперспективними. Ні подібні відверто пропагандистські операції Кремля, ні нікчемні квазі-юридичні акти окупаційної влади не можуть змінити правового статусу Криму як невід'ємної складової території України в межах міжнародно визнаних кордонів або похитнути загальну позицію міжнародної спільноти щодо підтримки суверенітету і відновлення територіальної цілісності нашої держави ", - підкреслили у відомстві.

Важливо відзначити, що не тільки Україна, але і країни ЄС і США регулярно висувають Путіну конкретні ультиматуми з вимогою повернути незаконно окуповані Крим Україні. В Євросоюзі підкреслюють, що ніколи не визнають Крим російським і будуть до останнього вводити санкції проти Росії, поки Москва не поверне півострів до складу України.

У Москві ж всі ці вимоги ігнорують. У команді Путіна заявляють, що питання Криму закрите і Москва не збирається обговорювати його ні з ким.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що США поставили жорсткий ультиматум Росії по Криму. Вашингтон вимагає, щоб російські окупанти припинили призов кримчан в російську армію, а Москва негайно повернула півострів під контроль України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?